Yorgas Helmet / Oliver Torr / MIZI @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

by Times Newsroom

Οι Yorgas Helmet, Oliver Torr και MIZI ολοκληρώνουν στο ΚΕΤ μια μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία (Αυστρία, Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα).

Ο Γεώργιος Καραμανωλάκης (aka Yorgas Helmet), σύγχρονος εννοιολογικός καλλιτέχνης, μουσικός (ΟΔΟΣ 55), συνθέτης πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, δημιουργός και βασικό μέλος της ομάδας ΟΜΙΟ (2000), παραγωγός της εκπομπής «Athens Inner City Broadcast»έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών και ατομικών εκθέσεων και συνεργαστεί με τους Jean-Marc Foussat (Γαλλία), Hiroshi Hasegawa (Ιαπωνία), Daniel Menche (ΗΠΑ), Drew Mac Dowell (Σκωτία) ή Phill Niblock (ΗΠΑ). Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε περιοδικά και εκδόσεις («Frieze», «Wire», «Blow Up», κ.ά.)

www.georgiokaramanolakis.bandcamp.com

Ο Oliver Torr, ηλεκτρονικός και ακουστικός συνθέτης, παραγωγός, ιδρυτής του label XYZ Project (Πράγα), αποφοίτησε από το British & Irish Modern Music Institute (Λονδίνο), όπου σπούδασε κοντά στον καταξιωμένο συνθέτη και προγραμματιστή οργάνων Phelan Kane. Μεταξύ χορευτικού και πειραματικού ήχου, η μουσική του βασίζεται στον παρορμητικό αυτοσχεδιασμό, την τεχνολογία και τη σύνθεση. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από πολλαπλά πεδία (John Richards, Elvin Brandhi, Black Tar Jesus, Axonbody…). Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στα περιοδικά The Wire, Quietus, Electronic Sound.

www.olivertorr.bandcamp.com

Ο Γιώργος Μυζήθρας («ΜΙΖΙ») είναι μουσικός, συνθέτης και performer στα πεδία της πειραματικής μουσικής, του αυτοσχεδιασμού, της ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής, της μουσικής για θεατρικές παραστάσεις και των οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων. Η μουσική του περιστρέφεται σήμερα γύρω από την πρακτική του “media rummaging”, συνεχή διαισθητική εξερεύνηση διαφορετικών μέσων αναπαραγωγής, ηχογράφησης και μετάδοσης. Είναι μέλος της κολεκτίβας ΚΕ.Δι.Μου.Ρα και του συνόλου πειραματικής μουσικής Trigger Happy. Επιμελείται τη διαδικτυακή ραδιοφωνική πλατφόρμα loskop.radio. Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, το “Music Behind Music” (ΤΟΠΟΤ) και το πολύ πρόσφατο “Watch Paint Dry” (Abstand).

www.mizithras.bandcamp.com


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com