79 χρόνια από την λήξη του Πολέμου – 75 χρόνια οι τότε πολεμιστές περιμένουν…

9 Μαΐου, είναι η Ημέρα της Ευρώπης, 79 χρόνια μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, στις 11.30, τα μέλη των Οικοδομικών Συνεταιρισμών «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΛΑΣ» & «ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» των παλαιών πολεμιστών, 75 χρόνια μετά τον Νόμο 751/1948, ακόμα περιμένουν την απόδοση των οικοπέδων που η πολιτεία αποφάσισε να διαθέσει σαν ένδειξη απόδοσης τιμής στις θυσίες που υπέστησαν, όσοι πολέμησαν για την πατρίδα τα ταραγμένα εκείνα χρόνια.

Την Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, στις 11.30, στον χώρο που διατέθηκε από την πολιτεία για την οικιστική αποκατάσταση των τότε πολεμιστών, δηλαδή στο αγροτεμάχιο 49Α, έναντι του οικισμού Δραμινών, στην στάση «Πυθαγόρα 4», στον δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα, δεξιά, λίγο πριν τον φωτεινό σηματοδότη, οι απόγονοι-κληρονόμοι των τότε πολεμιστών θα επισκεφθούν τον χώρο που διατέθηκε, αλλά δεν αποδόθηκε μέχρι σήμερα στους δικαιούχους … για ξενάγηση …, σαν μια ημέρα μνήμης της προσφοράς των γονέων-πολεμιστών, γιατί «οι πολεμιστές γονείς τους θα συνεχίσουν να «ζουν» όσο δεν ξεχνάνε οι επίγονοι την προσφορά τους στην πατρίδα», είπε η κα Ελισάβετ Μιχαηλίδου, 6974635367, πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ, πρώην πολεμιστών Ν751/1948».

Οι απόγονοι-κληρονόμοι των πολεμιστών που πέθαναν περιμένοντας την υλοποίηση της απόφασης της πολιτείας θεωρούν προσβλητική την συμπεριφορά της Δημόσιας Διοίκησης (Δημόσιοι Υπάλληλοι & εκλεγμένοι πολιτικοί), η οποία ΔΕΝ μπορεί ή ΔΕΝ θέλει να υλοποιήσει την απόφαση της Ελληνικής Βουλής, που μετατράπηκε σε νόμο, τον 751/1948.

Είναι απαράδεκτη η επιλεκτική ανεξήγητη διάκριση εις βάρος των μελών των οικοδομικών Συνεταιρισμών «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» και «ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ», διότι με την απόφαση Ε34242/30-9-1955/Υπ. Πρόνοιας απεδόθησαν σε 220 πολεμιστές τα προβλεπόμενα οικόπεδα άμεσα, σχεδόν αυτόματα, και αποτελούν σήμερα τον γνωστό «συνοικισμό 751» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, αριστερά στον δρόμο από Θέρμη για Πανόραμα.

Η ταλαιπωρία μοιάζει να οργανώθηκε (?) επιλεκτικά εις βάρος των εναπομεινάντων 248 πολεμιστών και των οικογενειών τους. Μέσω της ισχύουσας ακόμα απόφασης Ε47820/14-12-1957/Υπ. Προνοίας, η Δημόσια Διοίκηση δημιουργεί συνεχώς νομιμοφανή εμπόδια, για μια απόφαση που το 1957 έδινε 1000 στρέμματα για να δημιουργηθούν 248 οικόπεδα για τους πολεμιστές, και που ακόμα, 66 χρόνια μετά ακόμα, περιμένουν. «Δεν αιτούμεθα την απόδοση των οικοπέδων για την οικιστική αποκατάσταση, ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ τα αποφασισθέντα οικόπεδα» λέει ο πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού «ΝΕΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, πρώην πολεμιστών Ν751/1948» κ Νικόλαος Μπαλατατζής, 6955330500.

Οι κληρονόμοι των αδικηθέντων πολεμιστών επιθυμούν να άρουν τυχόν άγνοια των συμπολιτών μας και των ενδιαφερομένων να μας εκπροσωπήσουν στην Ελληνική Βουλή, για την 65ετή ταλαιπωρία (από το 1957) και να δώσουν την ευκαιρία σε όσους θέλουν να μας εκπροσωπήσουν στην Ελληνική Βουλή και αλλού, να δρομολογήσουν ότι πρέπει, ώστε να ενεργοποιηθεί το επί 66 χρόνια αδρανές σύστημα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.

Τα περιστασιακά εμπόδια που συνεχώς δημιουργούνται από την Δημόσια Διοίκηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κρατούν «ομήρους» τους 248 πολεμιστές, τους κληρονόμους τους και τους συγγενείς τους, πάντα σε σύγκριση με τις διακρίσεις εις βάρος τους, σε σχέση με την γρήγορη, σχεδόν αυτόματη, τακτοποίηση των πρώτων 220 πολεμιστών.

Την Κυριακή, 14 Μαΐ 2023, στις 11.30 προσκλήθηκαν τα μέλη και οι φίλοι να ξεναγηθούν στον χώρο που στο Εθνικό Κτηματολόγιο αναφέρεται ως χώρος «για την οικιστική αποκατάσταση των πολεμιστών Ν 751». Ο χώρος βρίσκεται στα δεξιά του δρόμου από Θέρμη προς Πανόραμα, στην στάση «Πυθαγόρα 4», έναντι συνοικισμού Δραμινών, λίγο πριν τον φωτεινό σηματοδότη.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα

The following two tabs change content below.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι συνταξιούχος και προσφέρει εθελοντικά (χωρίς εκχρηματισμένη σχέση) σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όπως: Ένωση Παλαιών Προσκόπων Θέρμης, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Ενώσεις Νέων Αγροτών, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο.-Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, σε Συνεταιρισμούς (Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός «βιοςCoop», ΚοινΣΕπ ΜOΔΟΥΣΑ, ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ, Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών κλπ) και είναι συνεργάτης στο ΑγρΟραμα (άτυπη δομή αγροτών-παραγωγών επώνυμων προϊόντων), στο Skywalker (Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας), στις εφημερίδες ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, Agrenda & ΑΓΡΟΤΙΚΗ έκφραση, εκδίδει το ηλεκτρονικό newsletter "ΑγροΝέα" (για φίλους και συνεργάτες) και δημοσιεύει σε ηλεκτρονικά κυρίως μέσα. Διετέλεσε ελεύθερος επαγγελματίας-σύμβουλος σε έργα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, συνεργάτης του ΣΒΒΕ για τον πρωτογενή τομέα, Διευθυντής Δια Βίου Μάθησης στην Γεωργική Βιοτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, Προϊστάμενος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε ΔΕΚΟ, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσ/νίκης, και εργολάβος τεχνικών ιδιωτικών έργων, ενώ σήμερα προσφέρει περίπου 200 ομιλίες ετησίως σε θέματα μεταξύ των οποίων, Τοπική Κοινοτική Ανάπτυξη, Αγροτική Ανάπτυξη, Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Επιχειρηματικότητα, Νεανική ή Γυναικεία Επιχειρηματικότητα κλπ. Κιν. 6998282382, michaeld@otenet.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή