Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διέλυσαν με αύρες νερού διαδήλωση γυναικών

Μέσα στην εβδομάδα οι Ταλιμπάν απέκλεισαν τις γυναίκες από τα Πανεπιστήμια και χθες και από την εργασία, ενώ στη Χεράτ διέλυσαν διαδήλωσή τους με αύρες νερού

by Times Newsroom

Μέσα στην εβδομάδα οι Ταλιμπάν απέκλεισαν τις γυναίκες από τα Πανεπιστήμια και χθες και από την εργασία, ενώ στη Χεράτ διέλυσαν διαδήλωσή τους με αύρες νερού.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και δεκάδων μη κυβερνητικών οργανώσεων που λειτουργούν στο Αφγανιστάν συνεδριάζουν σήμερα για να συζητήσουν την πορεία που θα ακολουθήσουν αφού οι Ταλιμπάν έδωσαν εντολή σε όλες τις ΜΚΟ να σταματήσουν να εργάζονται με γυναίκες, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Χθες, Σάββατο, το αφγανικό υπουργείο Οικονομίας διέταξε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να πάψουν να εργάζονται με γυναίκες διότι διαφορετικά θα ανασταλεί η άδειά τους. Δεν διευκρινίσθηκε αν η οδηγία αφορά και το ξένο γυναικείο προσωπικό των ΜΚΟ.

Στην επιστολή που απηύθυνε στις τοπικές και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις, το υπουργείο εξηγεί πως έλαβε αυτή την απόφαση αφού δέχθηκε «σοβαρές διαμαρτυρίες» ότι οι γυναίκες που εργάζονται σ’ αυτές τις ΜΚΟ δεν σέβονται την υποχρέωση να φορούν το «ισλαμικό χιτζάμπ».

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή