Site icon Times News

Αν ο Ανδρουλάκης έρθει πρώτος και στην β’ ψηφοφορία., θα είναι Αρχηγός χωρίς Βουλή!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 07/12/21)

Τα πράματα δεν είναι καθόλου εύκολα!

1) Ο Ανδρουλάκης ήρθε μεν πρώτος και μπροστά, αλλά δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία τού 50,0001 %.
2) Οι παλαιοπασόκοι αθροιστικά είχαν το 60% περίπου!
3) Ο Γιώργος να μην θυμώνει σαν παιδί, γιατί ο πατέρας του είπε καθαρά ότι «Το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται!» (Και δεν το είπε στο βρόντο, γιατί μόνο στον βρόντο δεν μίλαγε…).
4) Τι έδειξε η ψηφοφορία; Πως το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι παρόν, αλλά με κάποιον νέον αρχηγό!
5) Αν ο Γιώργος δεν έρθει πρώτος στην επόμενη ψηφοφορία, να μην θυμώσει και αντιπολιτευτεί το αποτέλεσμα, «Διότι το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται», και να συμπεριφερθεί σαν οποιοσδήποτε άλλος, μυαλωμένος οπαδός!
6) Το αν μας αρέσει ή όχι το επόμενο αποτέλεσμα των χιλιάδων (πάλι) ίδιων ψηφοφόρων, αυτό θα είναι και τίποτε άλλο, και μόκο!

Πρακτικά παράδοξα….

Αν ο Ανδρουλάκης έρθει πρώτος και στην β’ ψηφοφορία., θα είναι Αρχηγός χωρίς Βουλή!
Ο Γιώργος φυσικά δεύτερος, αλλά μέσα στη Βουλή! Ποιος θα προΐσταται τής Κ. Ομάδας; Εάν δεν είναι ο Γιώργος, θα είναι αναπόφευκτη η φαγωμάρα. Εάν είναι, δεν θα δέχεται υποδείξεις, και δεν θα κάνει ό,τι θέλει ο Αρχηγός, αλλά ό,τι θέλει αυτός!… Και θα γίνεται τής… Πόπης! Τότε πρέπει ο Ανδρουλάκης να τον διαγράψει από το κόμμα!
Λέω πως, για το καλό όλων εάν ο Γιώργος έρθει β΄, να φύγει από μόνος του… (Πριν, λόγω αναπόφευκτης φαγωμάρας, αναγκαστεί να τον διώξει ο άλλος!), και να ξαναπάει στο ΚΙΔΗΣΟ….
Ήταν μια ιδέα του να έρθει ως αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ. Δεν τελεσφόρησε. «Τι να κάνομεν άλλωστε;»

Και του είπε ο Λοβέρδος…

Γιώργο μου, παραιτήσου… Τι τα θες τώρα πάλι αυτά;
Και Πρωθυπουργός έγινες, και φτάνει. Κάτσε στ’ αυγά σου! Να έρχεσαι στη Βουλή, όταν δεν έχεις τίποτ’ άλλο να κάνεις, να περνάς την ώρα σου! Έτσι κι αλλιώς αραλίκι είναι… Να ρίχνεις πασιέντσες, να λύνεις σταυρόλεξα ή να ταξιδεύεις όσο θες, τα Αμερικάνικα τα χειρίζεσαι μια χαρά… Άσε μας κι εμάς μήπως δούμε άσπρη μέρα! Θα μου πεις, μαζί με την άσπρη μέρα, θα βρούμε πάλι και κάτι άλλο να βασανιζόμαστε, στο αίμα μας είναι, αλλά… λέω. Ε;

Ο Λοβέρδος είπε…

θα υποστηρίξει Ανδρουλάκη. «Θνητών δ’ εις τέλος όλβιος ουδείς». Για το ΠΑΣΟΚ το είπε ο παντογνώστης Ευριπίδης; Θα δούμε.
Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά, στους ΠΑΣΟΚους πέφτει χιόνι. Στα άγρια, στα σκοτεινά ο… ξεσπαθώνει, ξεσπαθωώνειειει!….

The following two tabs change content below.
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Exit mobile version