Site icon Times News

Ανεμογεννήτριες, καμένα (όλα) και εργολάβοι

Πότε, λέμε, πότε….

Πότε θα αποχτήσουμε Κράτος, που θα το εμπιστεύονται οι πολίτες του; Γιατί ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο τών οπλαρχηγών τού καιρού τής Επανάστασης….

Αν έρθει κάποια Εταιρεία να βάλει ανεμογεννήτριες στα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΜΕΝΑ, τότε –επαναλαμβάνω– θα πρέπει
(α) Πρώτα να αποζημιώσει τον Ελληνικό Λαό για το καμένο του πράσινο!
(β) Επίσης, το ελληνικό κράτος για όλο αυτό το κόστος σε ανθρώπινα μερόνυχτα εργασίας των Πυροσβεστών, και όλων των άλλων που συμμετέχουν στην προσπάθεια πυρόσβεσης, καθώς και το υλικό σε καύσιμα, νερό και λοιπά, που καταναλώθηκε.
(γ) Και να μας πληρώσει επίσης, αποζημίωση για την κοροϊδία που μας παίζουν!!

Διότι,
Δεν υπάρχει πολίτης που να μην πιστεύει –τόση εμπιστοσύνη σας έχουμε, όποιοι και αν είσαστε Απάνω!- πως η φωτιά μπήκε επίτηδες για να τοποθετηθούνε ύστερα ανεμογεννήτριες! Και λέμε όλοι:
ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ!!!!
Και επίσης, όλοι εσείς οι Πολιτικοί, πριν, μετά και τώρα, να είσαστε περήφανοι για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που σας έχουμε! Τομή και δόξα σας!

Αλλά ο Μάικλ Μουρ, στα ντοκιμαντέρ του, έδειχνε πως στη χώρα του, δεν ήταν μόνον οι Πολιτικοί τους «κάπως»…. μα και Νομπελίστες, που έβγαιναν ΣΤΟ ΓΥΑΛΊ ΚΑΙ ΛΈΓΑΝΕ ΨΈΜΑΤΑ, ΜΕΤΆ ΦΥΣΙΚΆ ΑΠΌ ΚΆΠΟΙΑ ΑΜΟΙΒΉ.

Για τους εργολάβους…

Όλοι θα έχουμε δει έργα των Δήμων στους δρόμους τής πόλης τους! Τι πολιτισμός! Κάτι, σαν να είσαι την Αβησσυνία τού 1950!
Ξαφνικά κλείνουν εντελώς έναν δρόμο διότι θα κάνουν κάποιο έργο!
Και…. δεν υπάρχει ούτε μια πινακίδα, ούτε μια πληροφορία(!) Ποιοι είναι αυτοί, τι κάνουν και για πόσο! (Εμείς όλοι που πάντα περνάμε από εκεί, για να πάμε στις δουλειές μας, από πού θα πάμε τώρα; !!!
Πόσο θα κρατήσει αυτό το έργο;
Και καλά οι εργολάβοι ζούνε στον δικό τους αδιάφορο κόσμο, οι Υπάλληλοι τού Δήμου; Όλοι είναι το ίδιο; Κάποιος Υπεύθυνος; Τίποτα να μας ενημερώσει;

Παράδειγμα, ο Δήμος Ν. Σμύρνης, σε έναν τόσο κεντρικής ροής δρόμο, όπως η οδός Εφέσου! Ξαφνικά τον έκλεισε! «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!»
Γιατί εξακολουθούμε να είμαστε τόσο (μην πω!), αδέξιοι και καθυστερημένοι;

Τι θα γίνει με τους Δημοσιογράφους,

που δεν έχουνε μάθει να λένε τις Ειδήσεις;
Μα οι Ειδήσεις, δεν είναι κάποια τιμωρία που τους επέβαλαν από τη δουλειά τους, και τις μεταδίδουν «παπατρέχοντας» για να τελειώνουν! Αλλά για να τις ακούμε και να τις καταλαβαίνουμε εμείς! (!!) Ή κάνω λάθος;

Μιλάμε για τις ραδιοφωνικές…

Λοιπόν, η ταχύτητα μετάδοσης, είναι κάτι το εξωφρενικό!
Και μόνον Ελληνικά να περιέχει μια πρότασή τους, ρωτάει ο ένας τον άλλον μας, «τι είπε;» Σκεφτείτε τώρα, αν η πρόταση περιέχει ξένες λέξεις, κύρια ονόματα, ονόματα από ελληνικές και ξένες φίρμες! Ώσπου να καταλάβεις τη μια πρόταση… χάνεις τις επόμενες δυο.
Άσε που δεν έχει γι’ αυτούς σημασία η ώρα μετάδοσης!
Με την ίδια ταχύτητα η 5η πρωινή, που οι άλλοι στο σπίτι κοιμούνται, και πρέπει να έχεις χαμηλά τη φωνή… το ίδιο και αργότερα.
Μα το απογοητευτικό είναι, πως είναι όλοι ίδιοι! Βρε, να μην διαφέρει κανείς τους;
Και μια εμπιστευτική ερώτηση: Μήπως τις ειδήσεις –ήδη- τις λένε ρομπότ;!
Πώς μοιάζουν έτσι όλοι μεταξύ τους;

Επίσης, και κάτι ακόμη…. Τι θα γίνει μ’ εκείνο το αμετάφραστο rapid « τεστ»; Η λέξη «γρήγορο» είναι κι αυτή ξένη;

The following two tabs change content below.
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Exit mobile version