Απέραντος σκουπιδότοπος ο βυθός του Θερμαϊκού – Ανασύρθηκαν πατίνια, ποδήλατα και λάστιχα

Έκπληκτοι έμειναν οι δύτες με ό,τι αντίκρυσαν

by Times Newsroom

Σε υποθαλάσσιο… πάρκινγκ είχαν μετατρέψει τον βυθό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ασυνείδητοι, οι οποίοι πέταξαν μέσα από πατίνια, μέχρι μοτοποδήλατο, μπαταρία αυτοκινήτου και λάστιχα!

Έκπληκτοι έμειναν οι δύτες, οι οποίοι συμμετείχαν στη Δράση Υποθαλάσσιου Καθαρισμού, που διοργάνωσε η ΟΛΘ Α.Ε. με τη συμβολή της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), της Antipollution, της Hellenic Environmental Center S.A. (HEC) και της MEPP καθώς ανέσυραν διάφορα βαριά αντικείμενα, με τη συμβολή μάλιστα ειδικού γερανού.

Εκτός από τα οχήματα, οι δύτες, στην ομάδα των οποίων συμμετείχε και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος, έβγαλαν από τον βυθό μπουκάλια, τραπέζια και καρέκλες, λάστιχα και διάφορα άλλα μεταλλικά αντικείμενα. Στη δράση συμμετείχαν 280 μαθητές και μαθήτριες Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία και να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Στο σημαντικό ρόλο της παρουσίας των μαθητών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος, ευχόμενος οι επόμενες γενιές να συνεχίσουν την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

«Για πρώτη φορά γίνεται υποθαλάσσιος καθαρισμός στον προβλήτα 1 με τη συμμετοχή του κόσμου -και ιδιαίτερα των μαθητών- κάτι που μας χαροποιεί γιατί είμαστε εδώ για να πούμε στις επόμενες γενιές αλλά και με τις επόμενες ενέργειές μας, πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός των θαλασσών μας και η προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε.

Για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των δράσεών τους μίλησε και ο γενικός γραμματέας του ΟΛΘ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αν έρθουμε του χρόνου τέτοια μέρα, ενδεχομένως να βγάλουμε τα ίδια, ίσως και περισσότερα απορρίμματα». «Δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε, ακόμη και μέσα στην πόλη, στον αστικό ιστό αν είμαστε, αν αφήσουμε ένα σκουπιδάκι, με τη βροχή και τον αέρα θα καταλήξει στη θάλασσα. Δεν είναι ότι όλα αυτά πετάχτηκαν στο λιμάνι, είναι απορρίμματα που έχουν πεταχτεί ενδεχομένως χιλιόμετρα από ‘δω και το βλέπουμε και τώρα με τις πλημμύρες».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) Ευδοκία Γερασίμου εξήγησε ότι η δράση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της νέα γενιάς. «Ας μην ξεχνάμε», συνέχισε, «ότι μία στις δύο αναπνοές μας οφείλεται στους ωκεανούς και έχουμε ευθύνη να τους προστατέψουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com