Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του 61χρονου Χρήστου Σταυριανίδη οφείλεται στην πτώση του στη χαράδρα.
Ο θάνατος του άτυχου πεζοπόρου φαίνεται πως ήταν ακαριαίος, καθώς έπεσε από ύψος 150 μέτρων. Όλα τα ευρήματα είναι χαρακτηριστικά πτώσης από μεγάλο ύψος, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη από τα δόντια ή τα νύχια της αρκούδας.
Ο 61χρονος είχε υποστεί κάταγμα σπονδυλικής στήλης και θωρακικής και αυχενικής μοίρας, ρήξη νωτιαίου μυελού, κάταγμα πλευρών, ενώ είχε εσωτερική αιμορραγία.
Ο 61χρονος κατέγραψε με το κινητό του την επίθεση από αρκούδα
Σύμφωνα με το STAR, o Χρήστος Σταυριανίδης κατέγραψε με το κινητό του τη στιγμή που τους επιτέθηκε η αρκούδα. Το βίντεο αυτό βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, η οποία έχει εικόνα για το τι συνέβη στο δάσος του Φρακτού. Εκτιμάται πως ο 61χρονος είδε την αρκούδα και έβγαλε το κινητό του για να την απαθανατίσει. Το άγριο όμως ζώο πλησίασε πολύ, με αποτέλεσμα να τρομάξουν τόσο οι δύο πεζοπόροι, όσο και εκείνο.
Στο βίντεο μάλιστα ακούγεται ο δεύτερος πεζοπόρος, ο οποίος διασώθηκε να λέει στον 61χρονο «ριξ’ του σπρέι, ριξ’ του σπρέι».
«Να σταματήσουν οι θεωρίες, είμαι σε σοκ» λέει ο φίλος του
Να σταματήσουν οι θεωρίες ζητά ο φίλος του ορειβάτη που έπεσε από τον γκρεμό στη Δράμα και σκοτώθηκε μετά από επίθεση αρκούδας.
Συγκεκριμένα στην ανάρτηση αναφέρει: «Αδερφέ καλό παράδεισο. Θα παρακαλούσα άπαντες να σεβαστούν το πένθος τις οικογένειας και τη μνήμη του Χρήστου να σταματήσουν τις θεωρίες , χάθηκε ένας γιος ένας αδερφός ένας πατέρας ένας καθηγητής φυσικής αγωγής ένας φίλος ένας άνθρωπος που σεβόταν όλα όσα τον περιέβαλαν.
Προσωπικά είμαι ακόμη σε σόκ και θέλω τον χρόνο μου για να συνέλθω και να δώσω απαντήσεις σε αυτούς τους ειδήμονες και μη.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παλικάρια που προσέγγισαν το σημείο τις πτώσεις, μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή,αυτούς που περίμεναν στην αρχή της διαδρομής αυτούς που ηγούνταν την όλη οργάνωση, ένιωσα την δοτικότητα απο όλους προς τον άγνωστο συνάνθρωπο μέσα από την καρδιά τους. Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε, σας ευχαριστώ»