«Έλληνες και Βούλγαροι στην Αδριανούπολη δίνουν ανάσα στην οικονομία μας», τούρκικο δημοσίευμα

Μάλιστα, μετά τη φυγή των ομογενών στις χώρες που ζουν στην Ευρώπη μετά το τέλος των διακοπών τους στην Τουρκία, τους εμπόρους στην Αδριανούπολη έκαναν χαρούμενους οι αφίξεις πελατών από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

by Times Newsroom

Η Ένωση Επιμελητηρίων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Αδριανούπολης (EDESOB) δήλωσε ότι οι αφίξεις Βούλγαρων τουριστών αυξήθηκαν ιδιαίτερα στην αγορά της πόλης.

Μάλιστα, μετά τη φυγή των ομογενών στις χώρες που ζουν στην Ευρώπη μετά το τέλος των διακοπών τους στην Τουρκία, τους εμπόρους στην Αδριανούπολη έκαναν χαρούμενους οι αφίξεις πελατών από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Οι Βούλγαροι και οι Έλληνες επισκέπτες- πελάτες, για τους οποίους τόσο ανυπομονούσαν οι καταστηματάρχες, άρχισαν να έρχονται ξανά στην πόλη καθώς οι ομογενείς μετανάστες ολοκλήρωσαν την επιστροφή τους και η πυκνότητα στις συνοριακές πύλες μειώθηκε.

Ο πρόεδρος του EDESOB, Κεμάλ Τζινγκόζ δήλωσε ότι οι τουρίστες των γειτονικών χωρών συμβάλλουν πολύ στην οικονομία της πόλης.

«Έρχονται στην Αδριανούπολη για να ψωνίσουν λόγω της διαθεσιμότητάς των προϊόντων. Επιστρέφουν στην πόλη μας αγοράζοντας τα προϊόντα που θα αγόραζαν πιο ακριβά στη χώρα τους, σε φθηνότερη τιμή. Παραπονιόμαστε γι’ αυτό; Όχι, συμβάλλουν τόσο στην οικονομία της Αδριανούπολης όσο και στην οικονομία της χώρας. Επομένως, ο ερχομός τους είναι ευεργετικός για τους εμπόρων της Αδριανούπολης.

Ελπίζω να συνεχιστεί έτσι. «Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει εάν ληφθούν μέτρα για τις αφίξεις από τη Βουλγαρία», είπε.

Προειδοποιώντας τους εμπόρους να μην είναι καιροσκοπικοί, ο Τζινγκόζ είπε:

«Οι άνθρωποι μας πρέπει να είναι ευγνώμονες. Καθώς τα προϊόντα πωλούνται, οι τιμές αυξάνονται. Οι έμποροι της Αδριανούπολης πρέπει να γνωρίζουν την αξία αυτού. Εάν (οι επισκέπτες) βρουν πιο συμφέρουσες δυνατότητες για ψώνια σε διαφορετικά μέρη , θα πάνε εκεί. Αλλά οι έμποροι μας πρέπει να κερδίζουν και να μην είναι καιροσκόποι ενώ κερδίζουν. Δεν πρέπει να βλέπουν καιροσκοπικά τους ανθρώπους που έρχονται να ψωνίσουν», είπε.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com