Ελον Μασκ: Κάνει δημοσκόπηση για το αν θα παραμείνει επικεφαλής του Twitter

Η «κάλπη» έχει προγραμματιστεί να κλείσει τη Δευτέρα το απόγευμα ώρα Ελλάδος

by Times Newsroom

Ο Ελον Μασκ, ακολουθώντας την αγαπημένη του συνήθεια, άρχισε μία δημοσκόπηση στο Twitter την Κυριακή, ρωτώντας εάν πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας, προσθέτοντας ότι θα τηρήσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Η «κάλπη» έχει προγραμματιστεί να κλείσει τη Δευτέρα το απόγευμα ώρα Ελλάδος, αν και ο δισεκατομμυριούχος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε θα παραιτηθεί εάν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του έδειχναν την έξοδο.

Μέχρι ώρας, τα αποτελέσματα «δείχνουν» ότι το «ναι» κινείται κοντά στο 55% και το «όχι» στο 45%, με τους συμμετέχοντες να αγγίζουν τα 12 εκατ.

Απαντώντας σε σχόλιο ενός χρήστη του Twitter σχετικά με μια πιθανή αλλαγή του επικεφαλής, ο Μασκ είπε «δεν υπάρχει διάδοχος».

Ο Μασκ ανέφερε σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ τον περασμένο μήνα ότι θα μειώσει τον χρόνο που απασχολείται στο Twitter και τελικά θα βρει έναν νέο ηγέτη για να διευθύνει την εταιρεία.

Η δημοσκόπηση έρχεται μετά την ενημέρωση της πολιτικής του Twitter την Κυριακή, η οποία αποκλείει λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με σκοπό την προώθηση άλλων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περιεχομένου που περιέχει συνδέσμους ή ονόματα χρήστη για αντίπαλες πλατφόρμες.

Λίγα λεπτά πριν από την ψηφοφορία, ο Μασκ ζήτησε συγγνώμη που επικαιροποιεί και πάλι την πολιτική του Twitter και έγραψε: «Στο μέλλον, θα υπάρξει ψηφοφορία για σημαντικές αλλαγές πολιτικής». Λίγες ώρες αργότερα, το Twitter ξεκίνησε δημοσκόπηση που ρωτούσε τους χρήστες εάν η πλατφόρμα θα έπρεπε να υιοθετήσει πολιτική που να αποτρέπει τους λογαριασμούς που διαφημίζουν άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στο Twitter.

Η ενημέρωση της πολιτικής θα επηρεάσει το περιεχόμενο από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως η Meta του Μαρκ Ζούκεμπεργκ. Το Facebook και το Instagram, μαζί με τα Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr και Post.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, ο οποίος επένδυσε πρόσφατα στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Nostr, απάντησε στην ανάρτηση στο Twitter με μια λέξη: «Γιατί;». Σε απάντηση σε άλλον χρήστη που ανάρτησε σχετικά με την απαγόρευση προώθησης του Nostr, ο Ντόρσι είπε: «Δεν βγαίνει άκρη».

Η πλατφόρμα σύντομων βίντεο TikTok, που ανήκει στην κινεζική ByteDance Ltd, δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα της νέας αλλαγής στην πολιτική, που ακολουθεί άλλες χαοτικές ενέργειες στο Twitter από τότε που ο Ελον Μασκ εξαγόρασε το κοινωνικό δίκτυο.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com