Έλον Μασκ: Σάλος με τις φωτογραφίες που τον δείχνουν να φιλιέται με ρομπότ

Μία σειρά φωτογραφιών, στις οποίες ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας, Έλον Μασκ, φιλιέται με...ρομπότ, έγιναν viral στο διαδίκτυο προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

by Times Newsroom

Στις φωτογραφίες, ο Μασκ ποζάρει με διάφορα ανθρωποειδή ρομπότ, τα οποία φιλά περιπαθώς. Το πρόσωπο των ρομπότ δε διαφέρει σε τίποτα από μία κανονική γυναίκα. Πολύς κόσμος, βλέποντας τις φωτογραφίες, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το πού οδεύει η ανθρωπότητα.

Μασκ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας κατασκευαστικής εταιρείας, ο Ντέιβιντ Μάρβεν, δημοσίευσε μία από τις εικόνες και έγραψε: «Ο Έλον Μασκ ανακοινώνει τη μελλοντική σύζυγό του, ποια είναι;»

Ο Μάρβεν πρόσθεσε: «Είναι το πρώτο ρομπότ που έχει κατασκευαστεί ειδικά σχεδιασμένο με τεχνητή νοημοσύνη, με την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του θηλυκού που ονειρεύεται ο Μασκ… χαρακτηριστικά που δε βρίσκονται σε κανέναν κανονικό άνθρωπο, γιατί φυσικά κανένα κανονικό άτομο δεν έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Μασκ

«Έχει μια ισορροπημένη και διαδραστική νοοτροπία… έτσι μπορεί να εκφράσει συναισθήματα που βιώνει και να το δείξει εάν βρίσκεται σε οποιουδήποτε είδους ψυχολογικό στρες».

Οι χρήστες του διαδικτύου που είδαν τις φωτογραφίες έκαναν λόγο για «δυστοπία», φοβούμενοι ότι ο πρωτοπόρος Μασκ έκανε απλώς την αρχή και ότι σύντομα, πολλοί άνθρωποι θα ακολουθήσουν την τάση. «Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τις ανθρώπινες σχέσεις;», αναρωτήθηκαν.

Μασκ

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, απέχουμε ακόμη αρκετά από μία τέτοια πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί αυτές οι – ομολογουμένως πολύ ρεαλιστικές-  εικόνες αποτελούν δημιουργήματα της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, οι εικόνες δεν είναι πραγματικές και όλες δημιουργήθηκαν για να δείξουν τους κινδύνους που μπορεί να τίθενται από τις εικόνες τεχνητής νοημοσύνης, όπως εξηγεί ο Μάρβεν.

Οι χρήστης Twitter έσπευσαν να εκφράσουν την έκπληξή τους για το ότι οι εικόνες ήταν ψεύτικες.

Ένας χρήστης είπε: «Αυτή η ανάρτηση αποσαφηνίζει έναν από τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης – χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εικόνων σαν αυτές ,για να ξεγελάσει τους ανθρώπους ώστε να πιστεύουν ότι είναι αληθινές».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή