Κίνα: Κανένας επιζών από το ναυάγιο αλιευτικού στον Ινδικό Ωκεανό

Δεν υπήρξε κανένας επιζών από το ναυάγιο στον Ινδικό Ωκεανό κινεζικού αλιευτικού στις 16 Μαΐου, στο οποίο επέβαιναν 39 άνθρωποι, σύμφωνα με την προκαταρτική έρευνα της κινεζικής κυβέρνησης που παρουσιάστηκε σήμερα.

by Times Newsroom

«Με βάση την ανάλυση του ναυαγίου, της στιγμής του ατυχήματος, της δομής του κύτους και των προηγούμενων καταδυτικών επιχειρήσεων, ο χώρος που έμενε στο ναυάγιο με αέρα που να επιτρέπει να επιβιώσει άνθρωπος είναι εξαιρετικά περιορισμένος, και εκτιμάται, σε προκαταρκτική βάση, ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από το ναυάγιο», ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών.

Το σκάφος Lu Peng Yuan Yu 028 ανετράπη στις 16 Μαΐου στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Αυστραλίας, σε απόσταση περίπου 5.000 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας, Περθ. Σε αυτό επέβαιναν 17 Κινέζοι, 17 Ινδονήσιοι και 5 Φιλιππινέζοι.

Χθες, τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχαν ανασυρθεί επτά πτώματα από τις ομάδες διάσωσης της Κίνας και της Σρι Λάνκα, χωρίς να διευκρινίζονται οι εθνικότητες των θυμάτων.

Σήμερα, το υπουργείο Μεταφορών δήλωσε ότι οι ερευνητές επιχείρησαν σε μια ζώνη περίπου 64.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και δεν εντόπισαν «καμία ένδειξη για επιζώντες».

Η Αυστραλία είχε αποστείλει τρία αεροσκάφη και τέσσερα πλοία για να συμμετάσχουν στις διεθνείς προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

Από την πλευρά του το Πεκίνο είχε αποστείλει δύο εμπορικά πλοία για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας, σύμφωνα με το CCTV. Δύο άλλα ξένα εμπορικά και τέσσερα αλιευτικά βρίσκονταν επίσης στην περιοχή, σύμφωνα με το δίκτυο αυτό.

Το αλιευτικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου για πρώτη φορά ενώ ο κυκλώνας Φάμπιαν προκαλούσε κύματα ύψους επτά μέτρων και ανέμους ταχύτητας 120 χλμ/ώρα. Οι καιρικές συνθήκες στη συνέχεια δυσκόλεψαν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι ήχησαν οι σειρήνες στα σκάφη διάσωσης για ένα λεπτό σήμερα το πρωί σε ένδειξη πένθους.

«Η κατάσταση του ναυαγίου δεν παρουσιάζει δραματική αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και σταδιακά παρασύρεται προς τα βορειοανατολικά», ανέφερε το υπουργείο.

Το σκάφος, που ανήκε στην Penglai Jinglu Fishery Co., μια κινεζική αλιευτική εταιρία, είχε αναχωρήσει από το Κέιπτάουν της Νότιας Αφρικής στις 5 Μαΐου, με προορισμό το Μπουσάν της Νότιας Κορέας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com