Προκαλώντας νέες αντιδράσεις, σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και απεργίες για το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο.
Η πλευρά της Σιαπά επιχείρησε να αιτιολογήσει την απόφαση της έμπιστης τόσο του Μακρόν, όσο και της συζύγου του, Μπριζίτ, αναφέροντας πως «έκανε το εξώφυλλο στο πλαίσιο μιας μεγάλης συνέντευξης, 12 σελίδων, που αφορά κυρίως την ελευθερία των γυναικών, τον φεμινισμό, την πολιτική και την λογοτεχνία».
Στη συνέντευξή της στο διάσημο περιοδικό, η Μαρλέν Σιαπά κάνει μια σύγκριση του εαυτού της με την Πάμελα Άντερσον, προσθέτοντας πως οι πόζες στο Playboy αποτελούν πράξη χειραφέτησης.
Από την πλευρά τους, βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «πρόκληση», ωστόσο «από εκείνη όλα τα περιμέναμε και δεν μας προκαλεί έκπληξη».
Η ίδια η Σιαπά αντέδρασε με tweet το Σάββατο, στο οποίο ανέφερε πως «η υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών να διαθέτουν το σώμα τους, αφορά τα πάντα και πάντοτε. Στη Γαλλία οι γυναίκες είναι ελεύθερες. Με όλο τον σεβασμο στους οπισθοδρομικούς και στους υποκριτές».