Γιατί θα πετάξουν σήμερα πάνω από την Ακρόπολη μεταγωγικά αεροσκάφη

Stolen Cerberus: Συμβολικές πτήσεις τεσσάρων μεταγωγικών αεροσκαφών σήμερα Τρίτη πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

by Times Newsroom

Σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου μεταξύ 09:10 με 09:40 θα πραγματοποιηθούν δύο διελεύσεις μεταγωγικών αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, δύο C-130J των αμερικανικών δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική (USAFE – AFAFRICA), ένα C-130 και ένα C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, θα πραγματοποιήσουν πτήση πάνω από την Ακρόπολη.

Οι συμβολικές πτήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής άσκησης μονάδων ειδικών επιχειρήσεων «Stolen Cerberus» (Κλεμμένος Κέρβερος).

Η άσκηση «Stolen Cerberus» σχεδιάζεται και διεξάγεται από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA) και εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες Χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ.

H σειρά ασκήσεων «Stolen Cerberus» πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2013 και συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων, και αναδεικνύει την διαχρονική συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στον τομέα του Ειδικού Πολέμου

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com