Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στα υψίπεδα του Γκολάν με 12 νεκρούς – Απευθύνει έκκληση για «ψυχραιμία»

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ καταδίκασε σήμερα την «αποτρόπαια» επίθεση με ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από το έδαφος του Λιβάνου και προκάλεσε τον θάνατο 12 παιδιών και νέων χθες, Σάββατο, σε κοινότητα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, απευθύνοντας έκκληση για «ψυχραιμία».

by Times Newsroom

«Οι δόλιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Είναι σημαντικό πλέον να ενεργούμε με ψυχραιμία. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει σε αυτήν την σύγκρουση», σημείωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα του Λιβάνου Χεζμπολάχ για την επίθεση με ρουκέτα που έπληξε χθες γήπεδο ποδοσφαίρου στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 παιδιά και νέοι, και ορκίστηκε να προβεί σε βαριά αντίποινα.

Η Χεζμπολάχ αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για το πλήγμα αυτό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή