Τρεις μήνες μετά την πτώση του φορτηγού του σε καταβόθρα κοντά στο Τόκιο, ανασύρθηκε η σορός ενός 74χρονου οδηγού.
Τον Ιανουάριο, το τρίτονo φορτηγό έπεσε σε μια τρύπα που άνοιξε ξαφνικά στο οδόστρωμα της πόλης Γιασίο.
Οι αρχικές προσπάθειες διάσωσης δεν καρποφόρησαν – ανασύρθηκε μόνο η πλατφόρμα του φορτηγού, ενώ ο οδηγός παρέμεινε παγιδευμένος στην καμπίνα και πιστευόταν πως είχε παρασυρθεί μέσω των υπόγειων σωληνώσεων.
Ύστερα από εκτεταμένες προετοιμασίες για την ασφάλεια των συνεργείων, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής υπόγειας διαδρομής, οι διασώστες –φορώντας κράνη και προστατευτικές στολές– κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο την Παρασκευή και να ανασύρουν τη σορό.
Ειδικοί ανέφεραν ότι η καταβόθρα προκλήθηκε από διάβρωση στους αποχετευτικούς σωλήνες. Το ασταθές έδαφος και τα κενά υπόγεια σημεία εμπόδισαν τη διάσωση, ενώ στους κατοίκους ζητήθηκε να μειώσουν τη χρήση νερού ώστε να περιοριστεί η ροή λυμάτων στην περιοχή.
Η εφημερίδα Mainichi ανέφερε ότι πιθανότατα εισχώρησαν ιζήματα στον σοβαρά διαβρωμένο αγωγό, ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε βάθος περίπου 10 μέτρων κάτω από τη γη, δημιουργώντας ένα κενό κάτω από τον δρόμο, που κατέρρευσε υπό το βάρος των διερχόμενων οχημάτων.
Σύμφωνα με το Nippon TV, σχεδόν 30 ώρες μετά την κατάρρευση, ο οδηγός παρέμενε παγιδευμένος στο όχημα, καθώς άμμος και λάσπη γέμισαν το κάθισμά του. Στην αρχή οι διασώστες άκουγαν τον οδηγό να ανταποκρίνεται στις κλήσεις τους, όμως σύντομα χάθηκε η επαφή.
Πέντε οικογένειες που ζούσαν κοντά στην καταβόθρα διατάχθηκαν να εκκενώσουν τις κατοικίες τους, καθώς ο κρατήρας συνέχισε να επεκτείνεται για μέρες μετά την κατάρρευση του οδοστρώματος και την πτώση του φορτηγού με τον οδηγό του. Πάνω από εκατό κάτοικοι που ζούσαν σε ακτίνα 50 μέτρων είχαν ήδη απομακρυνθεί την πρώτη εβδομάδα του περιστατικού.
Η υπόθεση αποτέλεσε καμπανάκι κινδύνου για την κατάσταση των γερασμένων υποδομών στην Ιαπωνία, όπου μεγάλο μέρος των δημοσίων έργων είχε κατασκευαστεί κατά την περίοδο της ταχύτατης οικονομικής ανάπτυξης της δεκαετίας του 1960 και 1970.