Ηλικιωμένος είχε φυλακίσει καγκουρό και το κρατούσε για… κατοικίδιο – Το ζώο ξέφυγε και τον χτύπησε μέχρι θανάτου

Ο 77χρονος βρέθηκε ακρωτηριασμένος

by Times Newsroom

Με ένα σπάνιο και αποτρόπαιο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι οι αστυνομικοί της Αυστραλίας, καθώς ένα καγκουρό σκότωσε τον ιδιοκτήτη του -που το κρατούσε ως κατοικίδιο-, επιτέθηκε στους τραυματιοφορείς που έσπευσαν στο σημείο και τελικά δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι.

Όπως αναφέρει η mirror.co.uk, το συμβάν έγινε στο Ρέντμοντ, περίπου 200 μίλια από το Περθ στη δυτική Αυστραλία τη Δευτέρα. Εκεί ένας 77χρονος εντοπίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση από ένα συγγενή του, καθώς είχε ακρωτηριαστεί από το μαρσιποφόρο που είχε φυλακίσει και κρατούσε για συντροφιά.

Τότε, ο άνδρας χωρίς να έχει καταλάβει τι έγινε, κάλεσε ασθενοφόρο και όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς δέχτηκαν επίθεση από το καγκουρό, που κυκλοφορούσε ελεύθερο στο σπίτι και ήταν σε κατάσταση αμοκ.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και όχι οι αρμόδιες αρχές για την άγρια προστασία ζώων, με τους αστυνομικούς να προτάσσουν τα όπλα τους και να σκοτώνουν με μια σφαίρα στο κεφάλι το καγκουρό.

Στη συνέχεια μπήκαν μέσα και είδαν ότι ο ιδιοκτήτης του πέθανε από τα θανατηφόρα τραύματα που είχε δεχτεί, καθώς είχαν ακρωτηριαστεί και μερικά μέρη στο σώμα του, αφού το καγκουρό τον είχε χτυπήσει μέχρι θανάτου.

Ο πρώτος θάνατος από το 1936

Το αιματηρό περιστατικό μπορεί να σοκάρει, όμως σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, ο τελευταίος καταγεγραμμένος θάνατος ανθρώπου από επίθεση καγκουρό, είχε καταγραφεί το 1936.

Όπως αναφέρουν, τα συγκεκριμένα μαρσιποφόρα σπάνια κάνουν επίθεση στους ανθρώπους, εκτός κι αν απειλούνται ή αισθάνονται απειλή. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο άνθρωπος περπατάει στα δύο πόδια, για αυτά τα ζώα είναι σημάδι απειλής (περπατούν σαν άνθρωποι, όταν προσπαθούν να λύσουν τις εκάστοτε διαφορές τους), οπότε οι αρχές συνιστούν να μην υπάρχει στενή επαφή.

Παράλληλα, τονίζουν ότι παρά την ήρεμη φύση που δείχνει εξωτερικά να έχει το καγκουρό, παραμένει ένα άγριο ζώο, το οποίο δεν μπορεί να κρατηθεί σαν κατοικίδιο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή