Το δίκτυο προσκέλκυσε τις γυναίκες στη χώρα με ψεύτικες προσφορές εργασίας και υποχρεώνοντάς τες να εκπορνεύονται, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Οι γυναίκες, οι οποίες προέρχονταν κυρίως από τη Βενεζουέλα και την Κολομβία, είχαν εξαπατηθεί με την υπόσχεση να εργαστούν τον τομέα της ομορφιάς ή της καθαριότητας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ισπανική Εθνική Αστυνομία.
«Κατά την άφιξή τους στην Ισπανία μεταφέρονταν σε κλαμπ όπου έπεφταν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και υποχρεώνονταν να δουλεύουν όλο το 24ωρο», πρόσθεσε η αστυνομία. Στις γυναίκες επιτρεπόταν η έξοδος μόνο δύο ημέρες καθημερινά και παρακολουθούνταν οι κινήσεις τους με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
Τρεις φερόμενοι αρχηγοί του δικτύου -δύο Κολομβιανές και ένας Ισπανός- συγκαταλέγονται στους 48 υπόπτους που συνελήφθησαν σε εφόδους στο Αλικάντε και την Μούρθια της νοτιοανατολικής Ισπανίας και τρία κλαμπ για στριπτίζ έκλεισαν στο πλαίσιο της επιχείρησης.
Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης περισσότερα από 150.000 ευρώ σε μετρητά και 17 ακίνητα, ενώ μπλόκαρε τραπεζικούς λογαριασμούς με 938.000 ευρώ. Τρεις από τους υπόπτους τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, είπε η αστυνομία, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και θα δικαστούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ