Σε ανάρτησή του, ο Ισραηλινός υπουργός αποκάλυψε ότι “Το Ιράν επιχείρησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών στην Κύπρο, αλλά η επίθεση απετράπη χάρη στη δραστηριότητα των κυπριακών αρχών ασφαλείας, σε συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.”
Ο Σάαρ δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το είδος της σχεδιαζόμενης επίθεσης ή το χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρεται να οργανώθηκε. Δεν υπάρχουν επίσης επίσημες ανακοινώσεις από τις κυπριακές αρχές μέχρι στιγμής.
Στην ανάρτησή του ο Γκίντεον Σάαρ γράφει ότι «το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης – ο τρομοκρατικός βραχίονας του ιρανικού καθεστώτος – προσπάθησε να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον Ισραηλινών πολιτών στην Κύπρο.
» Χάρη στη δραστηριότητα των κυπριακών αρχών ασφαλείας, σε συνεργασία με τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας, η τρομοκρατική επίθεση αποτράπηκε.
» Το Ισραήλ ευχαριστεί την Κύπρο για τις γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειές της.
» Το ιρανικό εγκληματικό καθεστώς στοχεύει σκόπιμα ισραηλινούς πολίτες τόσο στο Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό.
» Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί για να απομακρύνει την υπαρξιακή απειλή που συνιστά το ιρανικό τρομοκρατικό καθεστώς».
Εν τω μεταξύ, οι κυπριακές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι συνέλαβαν έναν Βρετανό ως ύποπτο για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την κατασκοπεία.
Τα μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο ανέφεραν ότι ο ύποπτος παρακολουθούσε τη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι, καθώς και κυπριακή βάση, από τα μέσα Απριλίου.
Δεν είναι γνωστό προς το παρόν αν ο άνδρας συνδέεται με τη συνωμοσία που αποκάλυψε ο Ισραημός υπουργός.