Κ. Χάρις: Ο Πούτιν έχει πάρει την απόφασή του για την Ουκρανία

Οι Σύμμαχοι μένουν τώρα να παλέψουν για το πώς να απαντήσουν σε μια πιθανή ρωσική εισβολή που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε την Παρασκευή ότι θα μπορούσε να συμβεί εντός ημερών.

by Times Newsroom

Οι πληροφορίες των ΗΠΑ σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας προς την Ουκρανία και μια πιθανή εισβολή εντός των ημερών είναι σταθερές, δήλωσε η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις στους δημοσιογράφους την Κυριακή.

«Ο Πούτιν έχει πάρει την απόφασή του. Τελεία», είπε η Χάρις καθώς ετοιμαζόταν να επιστρέψει στις ΗΠΑ από τις διήμερες συναντήσεις υψηλού επιπέδου στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Οι Σύμμαχοι μένουν τώρα να παλέψουν για το πώς να απαντήσουν σε μια πιθανή ρωσική εισβολή που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε την Παρασκευή ότι θα μπορούσε να συμβεί εντός ημερών.

Ο Μπάιντεν ενημέρωσε τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, την Παρασκευή με λεπτομέρειες σχετικά με το ενδεχόμενο σχέδιο εισβολής της Ρωσίας, δήλωσε στο BBC ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν μιλάμε απλώς μια εισβολή μέσω της ανατολής, μέσω του Ντονμπάς, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουμε, να κατεβαίνει από τον βορρά, από τη Λευκορωσία και να περικυκλώνει το ίδιο το Κίεβο, όπως εξήγησε ο Τζο Μπάιντεν και πολλοί από εμάς», είπε ο Τζόνσον.

Ο Μπάιντεν σκοπεύει να συναναστραφεί την Κυριακή με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του. «Τέτοιες συναντήσεις μπορούν να βοηθήσουν τον πρόεδρο να λάβει μια απόφαση πριν από σημαντικές επιχειρήσεις». Η Χάρις είπε στους δημοσιογράφους ότι θα συμμετείχε στις συνομιλίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com