Κυρανάκης για τον νέο ΚΟΚ: Τι είπε για τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες και για τις κάμερες στα λεωφορεία

«Τα μέτρα του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προσβλέπουν στην προστασία ζωής από τους επικίνδυνους οδηγούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (10/6) στα Παραπολιτικά 90,1.

by Times Newsroom

Στη συνέχεια, αναφορικά με την είσοδο των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, ο κ. Κυρανάκης είπε πως θα επιτρέπεται, αρκεί να επιβιβάζει ή να αποβιβάζει πίσω από το λεωφορείο. Ερωτηθείς για τις κάμερες στα λεωφορεία, είπε πως έχουν τοποθετηθεί ήδη 10 και το δίκτυο καμερών θα επεκταθεί από τον Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών τόνισε πως σε περίπτωση υποτροπής για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ορίου ταχύτητας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και μη χρήση κράνους από οδηγό και συνοδηγό προβλέπεται αφαίρεση διπλώματος και αυστηρά πρόστιμα.

Επιπροσθέτως, τόνισε πως το υπουργείο μελετά μέτρα ώστε τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα Σαββατοκύριακα τα μέσα μαζικής μεταφοράς να συμβάλουν στην προστασία ζωών στους νέους ανθρώπους, καθώς έχει διαπιστωθεί πως εκείνες οι ώρες και μέρες είναι οι πλέον θανατηφόρες.

Τέλος, αναφορικά με τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είπε πως εάν έχει προκληθεί θανατηφόρο, θα γίνεται άρση του απορρήτου, ώστε να διαπιστώνεται εάν έχει γίνει χρήση κατά τη διάρκεια του τροχαίου δυστυχήματος.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή