Μακρόν-Μελόνι σε τροχιά επανεκκίνησης

by Times Newsroom

Η Τζόρτζια Μελόνι καλωσόρισε τον «καλό φίλο» Εμανουέλ Μακρόν, όπως τον αποκάλεσε, για ένα δείπνο εργασίας. Το μενού περιείχε την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων, αλλά κυρίως την προσέγγιση Ρώμης-Παρισιού στη διαχείριση «κρίσιμων κοινών προκλήσεων παρά τις διαφορετικές κάποιες φορές οπτικές», όπως επεσήμαναν χθες οι δύο πλευρές.

Η ένταση στη σχέση μεταξύ των δύο ηγετών είναι κοινό μυστικό, επεσήμαναν χθες τα ΜΜΕ των δύο χωρών. Η Μελόνι που ευθυγραμμίζεται ιδεολογικά με τον Ντόναλντ Τραμπ είναι επιφυλακτική στον «συνασπισμό των προθύμων» που προώθησε ο Μακρόν για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην Ουκρανία ως αντίδραση στηστάση της Ουάσιγκτον τους τελευταίους μήνες.

Στο ζήτημα του δασμολογικού πολέμου που κήρυξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και στην Ευρώπη η Ιταλίδα πρωθυπουργός προς δυσαρέσκεια του Παρισιού και άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών επίσης επιχείρησε να περάσει μια πιο «συμβιβαστική» γραμμή κατευνασμού του Τραμπ.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή