Νετανιάχου προς ΟΗΕ: Απομακρύνετε τους κυανόκρανους από τον νότιο Λίβανο, τους καθιστάτε ομήρους της Χεζμπολάχ

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, επανέλαβε ότι η χώρα του θεωρεί τον ΓΓ του ΟΗΕ, ανεπιθύμητο πρόσωπο

by Times Newsroom

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρότρυνε σήμερα τον ΟΗΕ ν’ απομακρύνει τις δυνάμεις της ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL από τις περιοχές των μαχών εντός του Λιβάνου.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο στρατός ζήτησε επανειλημμένα από τον ΟΗΕ ν’ απομακρύνει τους κυανόκρανους, προσθέτοντας ότι η παρουσία τους στην περιοχή, τους καθιστά ομήρους της Χεζμπολάχ.

Εξάλλου, o στρατός του Ισραήλ διέταξε σήμερα τους κατοίκους σε άλλα 21 χωριά του Λιβάνου να εγκαταλείψουν περιοχές που βρίσκονται βορείως του ποταμού Αουάλι στις νότιες περιοχές του Λιβάνου, καθώς κλιμακώνονται οι επιθέσεις των ισραηλινών στρατιωτικών μονάδων στην περιοχή.

Πάντως, την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατςεπανέλαβε σήμερα ότι η χώρα του θεωρεί τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) εξαιτίας της μη καταδίκης της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ, την οποία, ο Κατς θεωρεί αντισημιτική συμπεριφορά, η οποία, στρέφεται κατά του Ισραήλ.

Ο Κατς είχε δηλώσει στις 2 Οκτωβρίου ότι απαγορεύει στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να εισέλθει στη χώρα του, επειδή δεν καταδίκασε “ξεκάθαρα” την πυραυλική επίθεση.

Το Ιράν εκτόξευσε περισσότερους από 180 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου, κλιμακώνοντας την πολεμική ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Αρκετοί από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ, ενώ μερικοί διαπέρασαν τα διάφορα επίπεδα της ισραηλινής αντιαεροπορικής ομπρέλας.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή