Ο Ερντογάν προτρέπει τους Τούρκους να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις τους σε τουρκικές λίρες

ΗΆγκυρα προσπαθεί να τονώσει τη ζήτηση για το τοπικό νόμισμα

by Times Newsroom

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους πολίτες και τις εταιρείες να μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες τις αποταμιεύσεις τους που έχουν σε ξένο νόμισμα, καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να τονώσει τη ζήτηση για το τοπικό νόμισμα.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι 163 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (12,2 δισεκατομμύρια δολάρια) έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος που προστατεύει τις καταθέσεις της λίρας από την υποτίμηση του συναλλάγματος.

Ο Ερντογάν αλλάζοντας τόνο μερικές μέρες πριν από τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας και κάνοντας ένα βήμα πίσω από την επιμονή του ότι το το κόστος δανεισμού θα μειωθεί «ακαριαία», τώρα υποστηρίζει ότι θα μειωθεί αργά και σταδιακά. 

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν επιστρέφοντας από την Αλβανία είπε σε δημοσιογράφους ότι σταδιακά «και χωρίς βιασύνη» θα μειωθούν τα επιτόκια και ο πληθωρισμός και η λίρα θα γίνει πιο σταθερή, με το 2022 να είναι η «φωτεινή χρονιά» της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν απηχούν τη δήλώση του υπουργού Οικονομικών και Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπάτι, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg την περασμένη εβδομάδα σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι θα ήθελαν να δουν πώς θα εξελιχθεί η οικονομία το πρώτο τρίμηνο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή