Ο Μπάιντεν καλεί τους Αμερικανούς πολίτες στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα

«Τα πράγματα θα μπορούσαν γρήγορα να ξεφύγουν από τον έλεγχο»

by Times Newsroom

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς πολίτες στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Εάν εκδηλωθεί ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μια επιχείρηση εκκένωσης με χρήση αμερικανικών στρατευμάτων θα ήταν αδιανόητη»δήλωσε ο Μπάιντεν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC . «Είναι παγκόσμιος πόλεμος αν Αμερικανοί και Ρώσοι αρχίσουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον»,τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην κατάσταση στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν είπε ότι «τα πράγματα θα μπορούσαν γρήγορα να ξεφύγουν από τον έλεγχο». Ακόμα κι αν ο Πούτιν ήταν αρκετά «ανόητος» ώστε να αφήσει τον στρατό του να εισβάλει στην Ουκρανία, είναι «αρκετά έξυπνος» ώστε να μην βλάψει τους Αμερικανούς πολίτες.

Αναφερόμενος στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ο Μπάιντεν πρόσθεσε: «Δεν είναι ότι έχουμε να κάνουμε με τρομοκρατική οργάνωση». Μάλλον πρόκειται για «έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο».

Ο αμερικανικός στρατός έχει αναπτύξει ήδη κάποιες δυνάμεις σε γειτονικές χώρες της Ουκρανίας -στην Πολωνία και τη Ρουμανία .Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι δεν απέκλεισε ότι οι αμερικανοί στρατιώτες στο πολωνικό έδαφος θα βοηθούσαν επίσης σε πιθανές εκκενώσεις. Ωστόσο, προς το παρόν δεν γίνονται προσπάθειες να χρησιμοποιηθεί ο στρατός για να φέρει τους Αμερικανούς από την Ουκρανία . «Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φύγεις από την Ουκρανία», είπε ο Κίρμπι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com