Όλη η Ελλάδα υποκλίθηκε στο φέρετρο του Βασίλη Καρρά

Οι μουσικοί συνεργάτες του Βασίλη Καρρά την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία, μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας, έπαιξαν και τραγούδησαν το «νύχτα ξελογιάστρα» σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, κάτι που αποδεικνύει πόσο πολύ ακούμπησε τις ψυχές των ανθρώπων ο μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης.

  • ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

Όταν τα χρόνια σου περάσουν
κι όταν οι νύχτες σε γεράσουν,
εσύ θα ’χεις εμένα.
Κι άμα θα δεις ότι σου λείπω,
βάλ’ το πορτρέτο μου στον τοίχο,
μην κλαις για μένα, μην κλαις για μένα.
Θα έχεις τόσες αναμνήσεις,
ποτέ σου όμως μην αφήσεις
να δει κανείς, να δει κανείς ότι πονάς.
Θα’ μαι το δάκρυ το δικό σου,
θα’ μαι ο χτύπος στο σφυγμό σου
τις νύχτες μόνη, τις νύχτες μόνη
όταν περνάς, όταν περνάς.

(Στίχοι και μουσική Βασίλης Καρράς)

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα τελέστηκε το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη η εξόδιος ακολουθία του Βασίλη Καρρά.

Η σορός του αγαπημένου τραγουδιστή είχε τεθεί από το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκη με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετά. Εκατοντάδες θαυμαστές του από όλη την Ελλάδα, γνωστοί καλλιτέχνες, πολιτικοί, συνεργάτες και φίλοι του βρέθηκαν εκεί για το «ύστατο χαίρε».

Με δάκρια στα μάτια άφησαν ένα λουλούδι στο φέρετρό του, άλλοι τραγουδούσαν με συγκίνηση τα τραγούδια του και άλλοι μοιράζονται ιστορίες τους με τον «άρχοντα» της πίστας.

Η ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας στον τόπο καταγωγής του, που ήταν και η τελευταία του επιθυμία, σήμερα στις 12:00.

Ο φίλος του Βασίλη Καρρά και καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής, ήταν εκείνος που εκφώνησε νωρίτερα τον επικήδειο λόγο και σε δηλώσεις του στις κάμερες ανέφερε ότι η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν τεράστιο καλλιτέχνη, τον Βασίλη μας. Και στον επικήδειο ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Ζήτησε η οικογένεια να εκφωνήσω τον επικήδειο. Με μεγάλη συγκίνηση το έκανα, γιατί ο Βασίλης πέρα από μεγάλος καλλιτέχνης ήταν και μεγάλος άνθρωπος. Και όλος αυτός ο κόσμος που είναι εδώ αποδεικνύει πόσο αγαπούσε αυτόν τον άνθρωπο. Η συναυλία που επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί με τους 3.000 μουσικούς επί σκηνής, θα γίνει προς τιμήν του, στην Αθήνα και θα καταγραφεί για το βιβλίο Γκίνες. Καλό ταξίδι Βασίλη μας», είπε χαρακτηριστικά.»

Μεταξύ άλλων, στο λαϊκό προσκύνημα λόγω της τεράστιας προσέλευσης του κόσμου έδωσε το παρών όλη η Θεσσαλονίκη και οι συνάδελφοί του Γιάννης Ζουγανέλης, η Λένα Ζευγαρά, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Άντζελα Δημητρίου, ενώ περίπου 30 λεωφορεία με θαυμαστές του καλλιτέχνη από όλη την Ελλάδα έφθασαν από νωρίς στην συμπρωτεύουσα για να αποτίσουν το ύστατο χαίρε.

Το τελευταίο «αντίο» τίμησαν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους.

Λύγισε η σύζυγος του Βασίλη Καρρά την ώρα που η μπάντα του λαϊκού τραγουδιστή έλεγε το τελευταίο αντίο, παίζοντας τις αξέχαστες επιτυχίες τους «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά».

Με τις πιο γνωστές επιτυχίες του σε live εκτέλεση από την μπάντα του, η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον τεράστιο λαϊκό τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά.

Οι μουσικοί συνεργάτες του Βασίλη Καρρά την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία, μετά το τέλος της εξόδιου ακολουθίας, έπαιξαν και τραγούδησαν το «νύχτα ξελογιάστρα» σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, κάτι που αποδεικνύει πόσο πολύ ακούμπησε τις ψυχές των ανθρώπων ο μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο Σύλλογος Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, «Φλόγα».

Μάλιστα πλήθος κόσμου φώναξε «αθάνατος» και «καλή αντάμωση Βασίλη» αποχαιρετώντας τον καλλιτέχνη, ενώ

τη μεγάλη επιτυχία «Νύχτα ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά» τραγούδησαν οι θαυμαστές του Βασίλη Καρρά την ώρα που η σορός του έφευγε από την εκκλησία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Άντζελα Δημητρίου, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Κώστας Μακεδόνας αποχαιρέτησαν τον φίλο και συνεργάτη τους

Τον Βασίλη Καρρά αποχαιρέτησε και ο γιατρός Κώστας Μποτσόλης, ο οποίος όπως ανέφερε τον γνώρισε από κοντά τον Αύγουστο του 2022 στο νοσοκομείο.

«Με ρώτησε τι γνωρίζω για την κατάστασή του και με ρώτησε αν «θα κερδίσουμε». Του είπα Θεού θέλοντος θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο γιατρός, που εξήγησε ότι το πρόβλημα της υγείας του ήταν πολυδιάστατο.

«Αρχικά υπήρχαν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα και έγιναν δυο χειρουργεία και θεραπείες. Δεν λύγισε. Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε. Βλέπαμε έναν άνθρωπο ρωμαλέο και ρεαλιστή» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι ο Βασίλης Καρράς δεν αναζήτησε ποτέ την εύκολη λύση της παραίτησης.

«Δυο φορές τον μετέφερα ο ίδιος στο θάλαμο της ΜΕΘ και πάντοτε έξω από το δωμάτιο ήταν η γυναίκα του. Όταν μιλούσε για εκείνην βούρκωσε. Με βάση όσα πέρασε του άξιζε να είναι υγιής. Αγωνίστηκε όπως είχε μάθει να κάνει από μικρός» κατέληξε ο γιατρός.

Μια από τις ιστορίες που έρχονται ξανά στη δημοσιότητα τώρα με αφορμή το θάνατο του Βασίλη Καρρά, είναι για έναν έρανο για ένα παιδί στην Φλώρινα.

Τότε, το 2000, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Λεχόβου κάνοντας εράνους προσπαθούν να συλλέξουν χρήματα για να βοηθήσουν τον 15χρονο Παναγιώτη από το χωριό τους να αντιμετωπίσει τα έξοδα νοσηλείας του αλλά και για να εγχειριστεί σε νοσοκομείο του εξωτερικού μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε με το ποδήλατο του και από το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί καθολική αναπηρία.

Η υπόθεση του νεαρού συγκίνησε την κοινωνία του Αμυνταίου Φλώρινας και όλοι συνεισφέρουν στον έρανο των μαθητών. Κάποιος από την ομάδα των εφήβων είχε την ιδέα να προτείνουν στον Βασίλη Καρρά να τραγουδήσει σε συναυλία που θα διοργανώσουν για την οικονομική ενίσχυση και τη στήριξη της νοσηλείας του νεαρού Παναγιώτη. Ο Σταύρος Μουστάκας συμμαθητής τότε του Παναγιώτη, ήταν στην τετραμελή ομάδα αντιπροσωπείας εφήβων του χωριού και θυμάται ότι επισκέφθηκαν τον Βασίλη Καρρά στο «χωριό της Ειρήνης», έξω από τη Θεσσαλονίκη. «Την πρόταση για τη συναυλία την έκανα εγώ, του περιέγραψα την κατάσταση, τις ανάγκες που υπάρχουν και ότι σκοπός της συναυλίας είναι η συλλογή χρημάτων για να πάει ο Παναγιώτης στο εξωτερικό».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com