Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Η δολοφονία Χανίγια ενέχει κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης

Η συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας αναμένεται να εξετάσει «τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού»

by Times Newsroom

Η «επαίσχυντη» δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κινδυνεύει να οδηγήσει τη Μέση Ανατολή σε μια «ευρύτερη σύγκρουση», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) σε μία δήλωση που κατά πολλούς αποτελεί το πράσινο φως που περίμενε το Ιράν για τα επαπειλούμενα αντίποινα στο Ισραήλ.

Τη συνάντηση των 57 υπουργών Εξωτερικών ζήτησε το Ιράν, το οποίο κατηγορεί το Ισραήλ για τη δολοφονία Χανίγια στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου.

Από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας., ο πρόεδρος του Οργανισμού χαρακτήρισε «επαίσχυντη ενέργεια τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια» και τόνισε ότι «δεν θα καταπνίξει την παλαιστινιακή υπόθεση, αλλά αντίθετα θα την ενισχύσει, δίνοντας τον χαρακτήρα του επείγοντος για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα για τον παλαιστινιακό λαό».

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα των εθνών-κρατών είναι θεμελιώδεις αρχές που στηρίζουν τη διεθνή τάξη», συμπλήρωσε.

Η συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας αναμένεται να εξετάσει «τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή