Παραβάσεις: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 17.00, «Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» σε μετάφραση Διονύση Καψάλη, διασκευή Έκτορα Λυγίζου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, στο Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ

by Times Newsroom

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που φέτος φέρουν τον γενικό τίτλο «Αγάπης Αγώνες», συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα στον Φάρο με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Έκτορα Λυγίζου.

Ο έρωτας, η πλάνη και η έμφυλη ταυτότητα, όπως τα πραγματεύτηκε ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε τέσσερις από τις πιο χαρακτηριστικές και διασκεδαστικές κωμωδίες του, αποτελούν τα θέματα της φετινής σειράς δραματοποιημένων αναλογίων του ΚΠΙΣΝ. Μετά το Αγάπης Αγώνας Άγονος (μετάφραση: Στρατής Πασχάλης, σκηνοθεσία: Άρης Μπαλής) και τη Δωδέκατη Νύχτα (μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος, σκηνοθεσία: Κατερίνα Γιαννοπούλου) σειρά έχει, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 17.00, Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων σε μετάφραση Διονύση Καψάλη, διασκευή Έκτορα Λυγίζου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη.

Στην Κωμωδία των Παρεξηγήσεων, ένας έμπορος από τις Συρακούσες και ο υπηρέτης του φτάνουν στην Έφεσο, δίχως να γνωρίζουν πως στην πόλη αυτή ζουν οι δίδυμοι αδελφοί τους. Μέσα σε λίγες μόλις ώρες και ύστερα από αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις οι ζωές και των τεσσάρων πλανημένων ηρώων θα ανατραπούν εντελώς.

Ένα από τα πρώτα έργα, αλλά και το συντομότερο του Σαίξπηρ, αυτή η καταιγιστικού ρυθμού φάρσα, που συνδυάζει απολαυστικά τη σωματική κωμωδία με τα πνευματώδη λογοπαίγνια, καταφέρνει να μιλήσει με τρόπο συγκινητικό για την κρίση του συζυγικού ζευγαριού, αλλά -κυρίως- ενός άλλου ζεύγους: της σχέσης του κοινωνικού μας εαυτού με την άγνωστη, σκοτεινή και αθέατη πλευρά του.

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων

  • Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
  • Διασκευή: Έκτορας Λυγίζος
  • Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης
  • Ηθοποιοί: Μάνος Βαβαδάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κατερίνα Ζησούδη, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Λάμπρος Κωνσταντέας, Γρηγόρης Μπαλλάς, Κατερίνα Πατσιάνη

Μάνος Βαβαδάκης

Ο Μάνος Βαβαδάκης μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2013). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου κατέχει και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ιστορία. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Ακύλλα Καραζήση, Χρήστο Θεοδωρίδη, Δανάη Θεοδωρίδου, Άρη Λάσκο, Γιωργή Τσουρή και Βασίλη Παπαβασιλείου.

Έχει σκηνοθετήσει τις εξής παραστάσεις: Salem (Θησείον, 2016), Georges Feydeau, Το έξυπνο πουλί (Tempus Verum, 2017), την επιθεώρηση Το Μεγάλο Κρεβάτι (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, 2017-18), Alfred Jarry, Υμπύ Τύραννος (Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, 2018), Jose Triana, Η Νύχτα των Δολοφόνων (ΘΝΚ, 2019), Περικλή Κοροβέση, Ανθρωποφύλακες (Θέατρο Τέχνης, 2019-20), Roger Vitrac, Βικτώρ ή Τα παιδιά στην εξουσία (Σφενδόνη, 2020) και Γεωργίου Χορτάτση, Πανώρια (ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, 2021). Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας RMS MATAROA.

Πληροφορίες

Σάββατο 11/03 και Κυριακή 12/03, 17.00, Φάρος ΚΠΙΣΝ

Στην παράσταση της Κυριακής 12/03, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€

Προπώληση:

  • Ηλεκτρονικά στο site ticketservices.gr
  • Τηλεφωνικά στο 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/TheComedyofErrors

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com