Περισσότεροι από 300 αλεβίτες νεκροί στη Συρία – Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και συγκρούσεις με πιστούς του Άσαντ

Οι θάνατοι αποδίδονται στις «δυνάμεις ασφαλείας και συμμαχικές οργανώσεις»

by Times Newsroom

Περισσότεροι από τριακόσιοι αλεβίτες πολίτες έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη από τις δυνάμεις ασφαλείας της συριακής de facto κυβέρνησης και συμμαχικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων και συγκρούσεων με πιστούς του Μπασάρ αλ Άσαντ στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπως γνωστοποίησε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για «311 αλεβίτες αμάχους» που «σκοτώθηκαν» σε παραθαλάσσιο τομέα της Συρίας, αποδίδοντας τους θανάτους στις «δυνάμεις ασφαλείας και συμμαχικές οργανώσεις».

Οι θάνατοι αυτοί αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας των εχθροπραξιών από την Πέμπτη σε τουλάχιστον 524 νεκρούς. Οι 213 ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και συμμαχικών οργανώσεων, πάντα κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή