Πέθανε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Γιάννης Κορίδης

Πέθανε σήμερα (7/6) σε ηλικία 89 ετών, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Κορίδης

by Times Newsroom

Ο Γιάννης Κορίδης, διετέλεσε διευθυντής του «Υγειονομικού Βήματος», της «Πολιτικής και Οικονομικής Έρευνας» και του «Άλεφ». Ήταν εκδότης των περιοδικών «Ιωλκός» (όργανο του ομώνυμου εκδοτικού οίκου που ίδρυσε ο ίδιος το 1961), «Συμπόσιο», «Βαλκάνια», «Δίοδος» και «΄Ερευνα».

Οι εκδόσεις Ιωλκός έκαναν γνωστή την είδηση του θανάτου, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη οι εκδόσεις Ιωλκός αποχαιρετούν τον ιδρυτή τους, Γιάννη Κορίδη, δημοσιογράφο και συγγραφέα», αναφέρει η ανάρτηση.

Το έργο του έχει αξιολογηθεί σε ανθολογίες ενώ μέρος του έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες, μεταξύ τους και οι πλέον διαδεδομένες αγγλικά και γαλλικά. Γεννήθηκε το 1936 και το 1950 σε ηλικία 14 χρόνων ήρθε μόνος του, παιδί από την Μολόχα Κοζάνης σε σπίτι συγγενών του το 1950 στην προσφυγούπολη της Νέας Ιωνίας.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή