Πιερρακάκης: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας – Τα επτά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Ακτή Βουλιαγμένης

Η ανάρτηση του υπουργού Οικονομικών

by Times Newsroom

Με ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές συνοδεύτηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση της οργανωμένης παραλίας στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, γνωστής και ως «Ακτή Βουλιαγμένης», μιας εκ των πλέον δημοφιλών ακτών της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Συγκεκριμένα, επτά επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν προσφορές, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Η παραλία, που το προηγούμενο καλοκαίρι φιλοξένησε περίπου 420.000 επισκέπτες και μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 8.000 λουόμενους ημερησίως, αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραθαλάσσια σημεία της Αττικής.

«Η ολοκλήρωση της Α’ Φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκμίσθωση της οργανωμένης παραλίας στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης αποτυπώνει το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Επτά επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν προσφορές για την ‘Ακτή Βουλιαγμένης’, τη δημοφιλέστερη οργανωμένη και προσβάσιμη παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που πέρυσι υποδέχτηκε 420.000 επισκέπτες, με ημερήσια δυνατότητα φιλοξενίας 8.000 ατόμων», έγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ανάρτησή του.

Παράλληλα, στάθηκε στη σημασία που έχει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω της προσέλκυσης ισχυρών επενδυτικών ομίλων, τονίζοντας τον ρόλο της ΕΤΑΔ και του Υπερταμείου.

«Η προσέλκυση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων είναι μια επιτυχία της ΕΤΑΔ και του Υπερταμείου κι εντάσσεται στην προσπάθεια για την αξιοποίηση εμβληματικών ακινήτων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την οικονομία. Αποστολή μας στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι να εκμεταλλευτούμε όλα τα assets του Δημοσίου, να ενεργοποιήσουμε τον αναξιοποίητο πλούτο. Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη δημιουργείται μέσα από συστηματική δουλειά και σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα της χώρας που θα οδηγήσει σε νέες ευκαιρίες για όλους», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τα επτά σχήματα

Κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού, κατατέθηκαν και αποσφραγίσθηκαν φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από επτά επιχειρηματικά σχήματα, επιβεβαιώνοντας το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για αυτό το εμβληματικό ακίνητο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν τα ακόλουθα επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

1. AIR CANTEEN A.E.

2. ATHENS BEACH CLUB ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

3. MONTEKAVO REAL ESTATE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. THE MARGI A.E.

5. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ: EVERGOOD ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ Α.Ε.Β.Ε.

6. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ: «REDS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» – «ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»

7. ΦΑΪΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση της μοναδικής διαθέσιμης προς αξιοποίηση και εκμετάλλευση οργανωμένης παραλίας στον δήμο Βάρης- Βούλας Βουλιαγμένης, για 20 έτη με δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 10 έτη.

Το ακίνητο καταλαμβάνει συνολική έκταση 72.767,71 τ.μ., με επιτρεπόμενη δόμηση 2.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων και το πρώην εστιατόριο-ορόσημο της περιοχής «Ωκεανίς», ενώ το θαλάσσιο μέτωπο ανέρχεται σε 638,50 μ.

Η Διαγωνιστική Διαδικασία πραγματοποιείται σε δυο Φάσεις: η Α΄ Φάση, η οποία και ολοκληρώθηκε σήμερα, αφορούσε σε πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενώ θα ακολουθήσει η προεπιλογή των επενδυτών που θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Β΄ Φάση για υποβολή δεσμευτικών προσφορών, σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή