Πόλεμος στο Ισραήλ: Δραματικές ώρες στη Λωρίδα της Γάζας – Στον «πάγο» οι συζητήσεις Ισραήλ – Χαμάς – Η Μοσάντ αποσύρει τους διαπραγματευτές

Το Ισραήλ ανακάλεσε την ομάδα διαπραγματευτών του από το Κατάρ, αφού έφτασε σε «αδιέξοδο» στις συνομιλίες.

by Times Newsroom

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δεν εκπλήρωσε το δικό της μέρος της συμφωνίας, το οποίο περιελάμβανε την επιστροφή όλων των γυναικών και των παιδιών που κρατούνταν όμηροι, σύμφωνα με έναν κατάλογο που στάλθηκε στη Χαμάς και εγκρίθηκε από την ίδια», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου.

 Ανακλήθηκε από το Κατάρ η διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ

Οι διαπραγματευτές προέρχονταν από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Mossad και η ανακοίνωση ανέφερε ότι ήταν ο επικεφαλής της υπηρεσίας, David Barnea, ο οποίος ανακάλεσε την ομάδα.

Με τη βοήθεια της ξένης διαμεσολάβησης επιτεύχθηκε η πρώτη συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η οποία προέβλεπε επταήμερη παύση των μαχών και την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα παλαιστίνιους κρατούμενους.

Η εκεχειρία άρχισε στις 24 Νοεμβρίου και ανανεώθηκε δύο φορές πριν λήξει το πρωί της Παρασκευής.

Τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 650 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας το πρωί της Παρασκευής προσθέτοντας ότι πάνω από 15.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι η επανάληψη των εχθροπραξιών είναι έντονη.

«Είναι ένα νέο επίπεδο αναστάτωσης που προστίθεται στην άνευ προηγουμένου καταστροφή κρίσιμων υποδομών, σπιτιών και συνοικιών», είπε στο Reuters από το Ντουμπάι ο Ρόμπερτ Μαρντίνι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com