Πτώση καναντέρ στην Κάρυστο: Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Στην περιοχή της πτώση έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

by Times Newsroom

Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφους τύπου Καναντέρ κατέπεσε στις 15:05 την ώρα που επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Κάρυστο, με πλήρωμα δύο ιπτάμενους, αναφέρει η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Στην περιοχή της πτώση έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς έπεσε καναντέρ στην Κάρυστο. Πρόκειται για Canadair CL-215 με πλήρωμα δύο ατόμων, το οποίο έχει απογειωθεί από την Αγχίαλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ένα καναντέρ έπεσε μέσα στη φωτιά ενώ επιχειρούσε κατάσβεση στην περιοχή Πλατανιστός στην Κάρυστο, όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά.

Οπως μεταδίδει το Mega το καναντέρ φέρεται να πετούσε πολύ χαμηλά.

Αυτή τη στιγμή στο κέντρο επιχειρήσεων έχει συσταθεί επιτροπή για την έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των δύο πιλοτων. Ηδη στην περιοχή πετάει ελικόπτερο για να ελέγξει την κατάσταση.

Πώς έπεσε

Νεότερες πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι το καναντέρ που συνετρίβη κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην Κάρυστο έχασε τον έναν του πλωτήρα λόγω πρόσκρουσης σε δέντρο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ, το καναντέρ επιχειρούσε σε χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα στην τελευταία ρίψη νερού που έκανε, να χτυπήσει σε ένα δέντρο, πιθανώς πουρνάρι και να αποκολληθεί ο πλωτήρας στα δεξιά.

Στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο ελιγμό στον αέρα και καρφώθηκε στο έδαφος, ενώ ακολούθησε μια ισχυρή έκρηξη.

Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ένα ελικόπτερο για να δει την κατάσταση, ενώ σπεύδουν αεροναυαγωσωστικά με διασώστες του στρατού και του λιμενικού, καθώς το σκάφος ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία.

Το καναντέρ φέρεται να είχε διμελές πλήρωμα, όχι όμως και καθίσματα που εκτοξεύονται σε περίπτωση κινδύνου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com