Μία φοιτήτρια μόλις 19 ετών από τη Σερβία βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια διακοπών στο Μαυροβούνιο, όταν έπεσε στο κενό ενώ έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς, αφού, όπως όλα δείχνουν, έλυσε τη ζώνη ασφαλείας της εν πτήσει.
Όπως αναφέρεi δημοσίευμα της Daily Mail, η Τιγιάνα Ράντονιτς από το Νόβι Σαντ της Σερβίας παρασύρθηκε από τον αέρα σε ύψος περίπου 50 μέτρων πάνω από την Αδριατική, στην παραλιακή πόλη Μπουντβά. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως φαινόταν τρομαγμένη, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν από την πτώση της ακούστηκε να φωνάζει: «Κατεβάστε με! Κατεβάστε με!» και «Βοηθήστε με!».
Σύμφωνα με μαρτυρίες και τοπικά μέσα, η 19χρονη συμμετείχε σε διαφημιστικό βίντεο για τουριστική εταιρεία, κάνοντας δωρεάν την πτήση ως αντάλλαγμα για την προβολή του πακέτου δραστηριοτήτων.
Η πτώση, το βίντεο και το σοκ
Βίντεο που τραβήχτηκε από παρατηρητές στην παραλία δείχνει την Τιγιάνα εμφανώς ταραγμένη, να προσπαθεί να πιαστεί από τους ιμάντες ασφαλείας. Κάποια στιγμή, φαίνεται να λύνει το σωσίβιο και τη ζώνη ασφαλείας της, στρέφεται στο κάθισμα και τελικά πέφτει στο κενό περνώντας ανάμεσα από τα στηρίγματα των ποδιών.
Η πτώση της καταγράφηκε από δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στην παραλία. Οι διασώστες έσπευσαν στο σημείο, αλλά η 19χρονη ανασύρθηκε νεκρή.
Το ενδεχόμενο κρίσης πανικού και η έρευνα
Οι τοπικές αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, χωρίς να έχουν αποκλείσει ακόμα κανένα ενδεχόμενο, από κρίση πανικού μέχρι πιθανή τεχνική βλάβη. Ο υπεύθυνος της εταιρείας που οργάνωσε την πτήση δήλωσε: «Ήταν κεφάτη και δεν φαινόταν να φοβάται. Χαιρέτησε τους φίλους της στην παραλία πριν ξεκινήσει. Δεν ξέρουμε γιατί έλυσε τη ζώνη. Ίσως από ανεξέλεγκτο φόβο ή επειδή νόμιζε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον εξοπλισμό».
Ο ίδιος τόνισε ότι είχε γίνει η απαραίτητη εκπαίδευση και ο εξοπλισμός ελέγχεται αυτή τη στιγμή εξονυχιστικά.
Ο αποχαιρετισμός της οικογένειας
Οι γονείς της, Μπράνκα και Γκόραν, την αποχαιρέτησαν με σπαρακτικά λόγια: «Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με αυτό. Δεν θα το αποδεχτούμε. Ήσουν η πιο γενναία μας. Σε αγαπάμε άπειρα και θα μας λείπεις για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη, τώρα είσαι κι εσύ ένας άγγελος».
Η θεία της, με την οποία έκανε τις διακοπές, συγκλόνισε με την ανάρτησή της: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι γράφω αυτά τα λόγια. Έπρεπε να διαλέγουμε μαγιό και να τραγουδάμε στο αυτοκίνητο. Όχι, να σε κηδεύουμε».
Οι φίλοι της από το Νόβι Σαντ μίλησαν για ένα κορίτσι γεμάτο ζωή, που «πάντα χαμογελούσε και δεν την ένοιαζε τι έλεγαν οι άλλοι».
Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση από την τοπική Αστυνομία και τις αρμόδιες Αρχές.