Σκάνδαλο Επστάιν: Ποινή κάθειρξης 20 ετών για την Γκισλέιν Μάξγουελ

Σε 20 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η Γκισλέιν Μάξγουελ.

by Times Newsroom

Σε 20 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε η Γκισλέιν Μάξγουελ κατηγορούμενη για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης νεαρών κοριτσιών.

Η Μάξγουελ ειδικότερα, κατηγορείται πως «τροφοδοτούσε» τον Τζέφρι Έπσταϊν επί δέκα συναπτά έτη και κατά την διάρκεια της σχέσης τους, με ανήλικα θύματα, με την καταδίκη της να δίνει το έναυσμα σε πολλές γυναίκες να μιλούν ανοικτά για το μαρτύριο τους.

Η Μάξγουελ βρισκόταν υπό κράτηση από τη σύλληψή της τον Ιούλιο του 2020, κρατούμενη ως επί το πλείστον στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Μπρούκλιν.

Ο δικαστής επέτρεψε σε τέσσερις γυναίκες να μιλήσουν στην ακροαματική διαδικασία, καθώς επίσης επέτρεψε να διαβαστεί μια δήλωση της Virginia Giuffre από τον δικηγόρο της.

Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε σε ένα κελί φυλακής του Μανχάταν το 2019, ενώ περίμενε τη δική του δίκη για sex trafficking.

Τα εγκλήματα της Γκισλέιν Μάξγουελ έλαβαν χώρα πάνω από μια δεκαετία, μεταξύ 1994 και 2004.

Το «συγγνώμη» από τα θύματα

Πριν από την καταδίκη της, η Μάξγουελ, ντυμένη με ρούχα φυλακής, ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα.

Είπε ότι ένιωθε συμπόνια μαζί τους και ότι η γνωριμία με τον Επστάιν ήταν «η μεγαλύτερη λύπη» της ζωής της.

«Η σχέση μου με τον Επστάιν θα με λερώσει μόνιμα», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι η ποινή φυλάκισής της θα επιτρέψει «ειρήνη στα θύματα».

Σοκάρουν τα θύματα

Η Άννι Φάρμερ, το μόνο θύμα στο κατηγορητήριο που κατέθεσε με το πλήρες όνομά της κατά τη διάρκεια της δίκης, ήταν η πρώτη που μίλησε.

Η κυρία Φάρμερ χρειάστηκε να σταματήσει στη μέση της ομιλίας της για να συγκρατήσει τα συναισθήματά της, αλλά συνέχισε να διαβάζει τη δήλωσή της στο δικαστήριο πλήρως.

Η Σάρα Ράνσομ και Ελίζαμπεθ Στάιν, θύματα κακοποίησης από τον Επστάιν, η οποία δεν κατέθεσε στη δίκη άλλα έκανε δηλώσεις έξω από το δικαστήριο.

«Η Γκισλέιν πρέπει να πεθάνει στη φυλακή γιατί ζούσα στην κόλαση τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια», είπε η κυρία Ransome.

«Ήμουν 10 χρονών όταν η Λιζ Στάιν γινόταν αντικείμενο εμπορίας. Ήμουν 10. Τόσο καιρό συνεχίζεται αυτό το κύκλωμα εμπορίας σεξ. Χρειαζόταν απλώς να εμφανιστεί  μια επιζώσα για να μας πάρουν στα σοβαρά. Δεν θα έπρεπε να ήταν τόσο δύσκολο».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η κυρία Φάρμερ και τρεις άλλες γυναίκες, που προσδιορίστηκαν στο δικαστήριο μόνο με τα μικρά τους ονόματα ή τα ψευδώνυμά τους για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, κατέθεσαν ότι είχαν κακοποιηθεί ως ανήλικες στα σπίτια του Έπσταϊν στη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη, το Νέο Μεξικό και τις Παρθένες Νήσους.

Διηγήθηκαν πώς ο Μάξγουελ τους είχε ζητήσει να κάνουν μασάζ στον Έπσταϊν που έγιναν σεξουαλικά, δελεάζοντάς τους με δώρα και υποσχέσεις για το πώς ο Έπσταϊν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα και τις διασυνδέσεις του για να τους βοηθήσει.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ προσπάθησαν να παρουσιάσουν την πελάτισσά τους ως θετική επιρροή σε άλλους κρατούμενους στη φυλακή, προσφέροντάς τους να τους διδάξει γιόγκα και να τους βοηθήσει να μάθουν αγγλικά.

Τα εγκλήματα του Έπσταϊν, ο οποίος είχε επαφές με μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους του κόσμου, αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στα μέσα ενημέρωσης το 2005 και εξέτισε ποινή φυλάκισης στη Φλόριντα το 2008-09 με την κατηγορία για προμήθεια ανηλίκου για πορνεία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή