Σομαλία: Οι ΗΠΑ αναφέρουν πως σκότωσαν δυο μέλη της Σεμπάμπ

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι δυο μέλη της ισλαμιστικής ριζοσπαστικής οργάνωσης Σεμπάμπ («Νεολαία») σκοτώθηκαν την Τρίτη σε αεροπορικό πλήγμα στη νότια Σομαλία.

by Times Newsroom

«Κανένας άμαχος δεν έπαθε κακό» στον βομβαρδισμό αυτό, που εξαπολύθηκε «σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας», σύμφωνα με την «προκαταρκτική αποτίμηση», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την αφρικανική ήπειρο (AFRICOM, «διοίκηση Αφρικής»).

Στη Σομαλία, το υπουργείο Πληροφόρησης, Πολιτισμού και Τουρισμού χαιρέτισε από την πλευρά του μέσω X τον θάνατο «του ηγέτη του τρομοκρατικού δικτύου Μοχάμεντ Μίρε Τζάμα, γνωστού επίσης με το όνομα Αμπού Αμπντιραχμάν» κατά τη διάρκεια «σχολιαστικά σχεδιασμένης επιχείρησης που διεξήχθη από τις εθνικές (ένοπλες) δυνάμεις μας σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους» στην ίδια περιοχή στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Σεμπάμπ, που έχει ορκιστεί πίστη στην Αλ Κάιντα, πολεμά για πάνω από δεκαπέντε χρόνια την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Σομαλίας, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να προχωρήσει στην επιβολή της δικής της φονταμενταλιστικής εκδοχής του ισλαμικού νόμου στη χώρα, μια από τις φτωχότερες στον κόσμο.Advertisement

Παρότι οι ισλαμιστές αντάρτες εκδιώχθηκαν από τις κυριότερες πόλεις την περίοδο 2011-2012, παραμένουν βαθιά ριζωμένοι σε αχανείς τομείς επαρχιών, από όπου συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και αμάχων.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας στην προεδρία, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει την απόσυρση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από τη Σομαλία — απόφαση που αναίρεσε ο διάδοχός του Τζο Μπάιντεν.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή