Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω Ουκρανίας και Μέσης Ανατολής

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες (25/6) το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να λάβει μέρος σήμερα (26/6) αρχικά στη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μετά στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

by Times Newsroom

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και θέματα ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας.

Στην ατζέντα είναι επίσης το μεταναστευτικό και η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ σε ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον, η κατάσταση στη Μολδαβία και τα Δυτικά Βαλκάνια αλλά και θέματα εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Ειδικά για το μεταναστευτικό στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να υπάρχει αναφορά στην εργαλειοποίηση του ζητήματος από τη Λιβύη καθώς και νέα αναφορά στο τουρκολιβυκό μνημόνιο όπου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα τονίζει ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συνάδει με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να έχει καμία νομική συνέπεια για τρίτα κράτη.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή