Συναντήσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στη Σικελία

Η Λίνα Μενδώνη είχε, επίσης, συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου του Παλέρμο καθ. Massimo Midiri, με τον οποίο συζήτησε θέματα σχετικά με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, και ξεναγήθηκε στο μνημειακό συγκρότημα Steri.

by Times Newsroom

​Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σικελίας (ARS) Gianfranco Miccichè, είχε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ιταλία. Ο κ. Miccichè επεφύλαξε ιδιαίτερη θερμή υποδοχή στην Λίνα Μενδώνη στο Palazzo Reale, έδρα του Κοινοβουλίου της Σικελίας. Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η ενίσχυση των διμερών επαφών και συνεργασιών Ελλάδας και Σικελίας, ιδιαίτερα στον τομέα του Πολιτισμού. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Alberto Samonà και η Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Salinas Caterina Greco.

Στην ξενάγηση που ακολούθησε στους χώρους του Palazzo Reale, από τους σημαντικότερους μουσειακούς και εκθεσιακούς χώρους της Σικελίας, τη Λίνα Μενδώνη συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας της ARS Fabrizio Scimè, η διευθύντρια του Ιδρύματος Federico II Patrizia Monterosso, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκος Σταμπολίδης και η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Mariangela Ielo. Από τα πλέον ενδιαφέροντα  τμήματα του Palazzo Reale είναι οι υπόγειοι χώροι, στους οποίους πρόσφατα ανεδείχθησαν κατά χώραν οι υποκείμενες αρχαιότητες, καθώς και η έκθεση “Εξαγνισμός”, η οποία διαπραγματεύεται έννοιες, όπως η πνευματικότητα, η ύπαρξη, η σωτηρία, η ζωή, ο θάνατος. Στην έκθεση συνδιαλέγονται έργα τέχνης από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως τον 18ο αι. από μουσεία και εκκλησίες της Σικελίας με δημιουργίες του Αμερικανού video artist Bill Viola.

Η Λίνα Μενδώνη είχε, επίσης, συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου του Παλέρμο καθ. Massimo Midiri, με τον οποίο συζήτησε θέματα σχετικά με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, και ξεναγήθηκε στο μνημειακό συγκρότημα Steri.

 Επίσκεψη της Λίνας Μενδώνη στις αρχαιότητες του Palazzo Reale Η Λίνα Μενδώνη με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου του Παλέρμο καθ. Massimo Midiri

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com