Τα τρελά κέρδη του Ατζούν Ιλίτζαλι

Τα κέρδη του Ιλίτζαλι, που τυγχάνει στενός φίλος και συνεργάτης του Ερντογάν, πάνε στην τουρκική προπαγάνδα.

by Times Newsroom

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι είναι Τούρκος παραγωγός και επιχειρηματίας. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής “Acun Medya” και ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού TV8.

Από το 2017 έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον σταθμό Σκάι και συγκεκριμένα στην, από κοινού, παραγωγή του «ριάλιτι» Σαρβάιβορ, του οποίου έχει τα δικαιώματα. Να σημειώσουμε ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά τουρκικά σήριαλ-σκουπίδια, όπως το Power of love κ.α., που κατακλύζουν την ελληνική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας του Τούρκου παραγωγού το 2018 τα κέρδη του Σαρβάιβορ στην Ελλάδα ήταν 9 εκατομμύρια ευρώ.

Τα κέρδη του Ιλίτζαλι, που τυγχάνει στενός φίλος και συνεργάτης του Ερντογάν, πάνε στην τουρκική προπαγάνδα.

Ήταν 28 Οκτωβρίου όταν έβγαινε στη δημοσιότητα η είδηση σχετικά με τον Ατζούν Ιλιτζαλί και την συμφωνία για αγορά της Χαλ, ενός αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία. Ο παραγωγός του Survivor 2022 αγόρασε τον αγγλικό σύλλογο από την οικογένεια Σαλάμ έναντι του ποσού των 24 εκατ. ευρώ. Τώρα πλέον οι οπαδοί του αγγλικού συλλόγου δείχνουν την στήριξή τους στον νέο ιδιοκτήτη και ανεμίζουν τουρκικές σημαίες στα αγγλικά γήπεδα, ενώ η ίδια σημαία κυματίζει έξω από το «MKM Stadium».

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα αφού είχε και ποσοστό των μετοχών της ολλανδικής Φορτούνα Σιτάρντ, τις οποίες και πούλησε τον περασμένο χρόνο.

Για την ιστορία να επισημάνουμε ότι η Χαλ Σίτι βρίσκεται στην 21η θέση (επί 24 ομάδων) της Τσάμπιονσιπ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η τουρκική τηλεοπτική βιομηχανία δεν είναι απλώς μια ισχυρή οικονομική και πολιτιστική μηχανή. Ελέγχεται απόλυτα από την κυβέρνηση και λειτουργεί ως προπαγανδιστικός μηχανισμός στον οποίο στηρίζεται το νεοθωμανικό αφήγημα του Ερντογάν. Αυτό ακριβώς το ρόλο έπαιζαν και παίζουν «ιστορικές» σειρές με βιογραφίες Τούρκων κατακτητών, όπως ο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».

Αξίζει να θυμηθούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μάρτιο του 2018. Στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα τις ημέρες που οι Τούρκοι συνέλαβαν τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, οδηγώντας τους ακολούθως στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο Σκάι μετέδωσε επεισόδιο με ελληνοτουρκικό Σαρβάιβορ στο οποίο νίκησαν οι Τούρκοι. Ενώ θα μπορούσε να το αποφύγει, οι δεσμεύσεις με τον παραγωγό οδήγησαν στο να μεταδοθεί κανονικά το συγκεκριμένο επεισόδιο. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Όχι στα τουρκικά σήριαλ-σκουπίδια, όχι στην τουρκική προπαγάνδα μέσω της ελληνικής τηλεόρασης. Όχι στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ, Σαρβάιβορ 2022!

Αλλάζουμε κανάλι!!!

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com