Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την διαμόρφωση του Μπεζεστενίου ως εμπορικού κέντρου ανακαλύφθηκαν τα θεμέλια (στερεοβάτη) αρχαίου ναού, πιθανότατα του γνωστού από τις επιγραφές ναού της Αθηνάς Πολιάδος. Το εύρημα των αρχαιολόγων επιβεβαιώνει τις πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο ναος της πολιούχου της Λάρισας Αθηνάς Πολιάδος βρισκόταν στην ακρόπολη της αρχαίας πόλης (λόφος Φρούριο).
Στο εσωτερικό του υπήρχε ο τάφος του μυθικού βασιλιά του Άργους Ακρισίου, τον οποίον είχε φονεύσει από απροσεξία, στη διάρκεια αγώνων, ο εγγονός του Περσέας. Στην ταύτιση συνηγορούν οι διαστάσεις του κτιρίου, η θέση του στο υψηλότερο σημείο του λόφου και η εύρεση μνημειώδους μαρμάρινου αγάλματος της Αθηνάς στο εσωτερικό του οθωμανικού μνημείου. Βρέθηκε εντοιχισμένο ως οικοδομικό υλικό στα θεμέλια του δυτικού πεσσού του Μπεζεστενίου, έργο της Αδριάνειας περιόδου (117-138 μ.Χ), το οποίο εκτίθεται σήμερα στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.
Συμφωνήθηκε τότε , όπως αναφέρει στην ανάρτησή του και μας θυμίζει, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράντας, ότι Δήμος και Εφορεία Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού θα συνεχίσουν να συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση για την προστασία των πρόσφατα ευρεθέντων σημαντικών αρχαίων, σε συνδυασμό με την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου στο Μπεζεστένι, ακόμα και εάν χρειαστεί τροποποίηση της εγκεκριμένης μελέτης. Η θεμελίωση του κτιρίου (το δυτικό άκρο του ναού) εντοπίστηκε στα δυτικά του μπεζεστενίου κατά τις εργασίες εκσκαφής ενός βοηθητικού κτιρίου (WC). Aυτό υποχρέωσε τότε τον Δήμο σε αλλαγή της μελέτης στο σημείο. Η συνέχεια της θεμελίωσης εντοπίστηκε στο εσωτερικό του μπεζεστενίου, όπου σχεδιάζεται (εάν δεν έχει ήδη γίνει) να καλυφθεί, σύμφωνα με τη μελέτη, με τσιμεντένιο δάπεδο και μεταλλική κατασκευή.
Δύο μήνες μετά δεν είναι σωστό να μάθουμε αν αποφασίστηκε να γίνει τροποποίηση της μελέτης ή αν θα σκεπαστούν τα ερείπια του αρχαίου ναού της θεάς Αθηνάς και μαζί με αυτά ένα σημαντικό μνημείο του ιστορικού παρελθόντος της Λάρισας; διερωτάται ο δημοσιογράφος βρίσκοντας πολλούς από εμάς σύμφωνους και ολοκληρώνει:
Υ.Γ.1: Προσωπικά ασπάζομαι την άποψη ότι το Μπεζεστένι θα ήταν ιδανικό για Μουσείο Πόλης με ένα γυάλινο δάπεδο κάτω από το οποίο θα φαινόταν τα ερείπια του ναού της πολιούχου της Λάρισας Πολιάδος Αθηνάς, αντί των καταστημάτων που έχουμε αρκετά και δυνατότητες να αποκτήσουμε και άλλα στον Λόφο.
Δείτε ένα παράδειγμα από ανάλογη διαμόρφωση του χώρου στη Μονή Ζυγού, στα σύνορα του Αγίου όρους, στην Ουρανούπολη στο σχετικό βίντεο: https://www.tiktok.com/@tattoo.and.art.b.stelios video/7261584126367583514?_r=1&_t=8eQlPeCUbSk