UEFA: Η ανακοίνωση για την τραγωδία στην Νέα Φιλαδέλφεια – «Να συλληφθούν άμεσα οι ένοχοι» – Πότε θα πραγματοποιηθούν τα ματς

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση για τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ (7/8) στην Νέα Φιλαδέλφεια, με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση οπαδών την Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε βάρος 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, ο οποίος κατέληξε μετά από τα αλλεπάλληλα μαχαιρώματα που δέχθηκε.

by Times Newsroom

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξέφρασε τη θλίψη της για τον αδικοχαμένο φίλο της ΑΕΚ, ενώ ζήτησε από τις Αρχές να συλλάβουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους ενόχους.

Η UEFA, που ανέβαλε, επίσης, το πρώτο ματς που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε (8/8), έκανε γνωστό ότι η πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ντιναμό θα γίνει στο Ζάγκρεμπ στις 15 Αυγούστου και η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στην OPAP Arena, είτε την Παρασκευή 18 Αυγούστου, είτε το Σάββατο 19 του μήνα.

UEFA: Η ανακοίνωση για τα όσα έγιναν στην Νέα Φιλαδέλφεια

«Η UEFA εκφράζει τη λύπη της για τα φρικιαστικά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Αθήνα και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ζωής. Εκφράζοντας τη βαθύτατη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του θύματος, στην ΠΑΕ ΑΕΚ και τους οπαδούς της, θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι η βία δεν έχει θέση στο άθλημά μας και αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι αυτής της τρομερής πράξης θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη στο η συντομότερη καθυστέρηση.

Μετά τη χθεσινή βία και σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, η UEFA αποφάσισε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να διεξαχθεί απόψε ο αγώνας της ΑΕΚ με την GNK Dinamo. Σύμφωνα με το άρθρο 26.01 του Κανονισμού του UEFA Champions League 2023/24, ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί απόψε στο Στάδιο της Αγίας Σοφίας στην Αθήνα αναβάλλεται.

Ο αγώνας GNK Dinamo (CRO) εναντίον AEK Athens FC (GRE) στο Ζάγκρεμπ θα διεξαχθεί την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 (20:00 CET) όπως έχει προγραμματιστεί. Η UEFA βρίσκεται σε επαφή και με τους δύο συλλόγους για να επιβεβαιώσει την ημερομηνία για τον προγραμματισμένο αγώνα μεταξύ της AEK Athens FC (GRE) και της GNK Dinamo (CRO), δηλαδή είτε την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 είτε το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023.

Η προηγουμένως κοινοποιηθείσα απόφαση περί απουσίας φιλοξενούμενων οπαδών και στους δύο αγώνες διατηρείται και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Αναβάλλεται η πρεμιέρα με Παναιτωλικό

Με δεδομένη την απόφαση της UEFA, είναι δεδομένο πως θα αναβληθεί η πρεμιέρα της ΑΕΚ στη Super League, όπου, βάσει προγράμματος, στις 19 του μήνα θα υποδεχόταν τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σχετικά Άρθρα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή