Η τραγωδία των μεγεθών
Το μέγεθος της τραγωδίας
Διασκευάζοντας τη Yerma του F. G. Lorca, προσβλέπουμε σε μια παράσταση η οποία διατρέχει με λιτότητα την υποστασιακή αγωνία του ποιητή πέρα από το εθιμικό υπόβαθρο του κειμένου, ώστε να δοθεί η βιαιότητα μιας ζωής σκοτεινής, αλλά και οι τόποι του τρυφερού λυρισμού της.
Το πάθος της σάρκας και η τραγική μοίρα που χαρακτηρίζει τον Lorca εδώ και σε άλλα κείμενά του. Ήρωες που σηκώνουν στις πλάτες τους μια κληρονομιά γεμάτη πόνο, πάθος και αίμα. Ο προδομένος έρωτας, η προδομένη φύση, το ανικανοποίητο της μητρότητας. Υποστάσεις που πλαγιάζουν κάτω από τον στίχο μ’ ένα κοίταγμα που γυμνώνει τα επί μέρους, προσεγγίζοντας τα σύμβολα όσο και όπου αυτά έχουν το μέγεθός τους.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
- Μετάφραση -Διασκευή -Σκηνοθεσία: Πάνος Κυπαρίσσης
- Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
- Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας
- Φωτογραφίες – Γραφιστικά: Κωνσταντίνος Ζούμπερης, Ελισσάβετ Νεονάκη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
- Ντόρα Αυλωνίτου
- Βλάσσης Μανάτος
- Ηλιάνα Παναγιωτούνη
- Ναυσικά Πύρρου
- Βασιλική Σκάλκου
- Ιωάννα Τζιγκουνάκη
- Νίκος Χρηστίδης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Τοποθεσία: Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ, Μαυρομιχάλη 168, τηλ. 2106460748
- Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από 3/5 μέχρι 1/6, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.
- Διάρκεια Παράστασης : 80’ (Χωρίς διάλειμμα)
- Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15 ευρω, Μειωμένο Εισιτήριο (Μόνο στο ταμείο του θεάτρου με την επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού) : 12 ευρώ
(Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)