Ζελένσκι: Θέλει να κάνει τον διαγωνισμό της Eurovision στη Μαριούπολη

Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως θα ήθελε του χρόνου ο διαγωνισμός να λάβει χώρα στην Μαριούπολη.

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε τη νίκη της χώρας του στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνδέοντάς την με τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα του, υπογραμμίζοντας σε ανάρτησή του στο Facebook: «Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη».

Συγκεκριμένα ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως θα ήθελε του χρόνου ο διαγωνισμός να λάβει χώρα στην Μαριούπολη.

«Του χρόνου η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision. Για τρίτη φορά στην ιστορία του. Και πιστεύω – όχι για τελευταία φορά. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε μια μέρα οι συμμετέχοντες και οι φιλοξενούμενοι της Eurovision να φιλοξενηθούν στην ουκρανική Μαριούπολη. Ελεύθερα, ειρηνικά, αποκαταστημένα», ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος και κατέληξε λέγοντας:

«Ευχαριστούμε για τη νίκη Kalush Orchestra και όλους όσους μας ψήφισαν. Σίγουρα, η νικητήρια συγχορδία μας στη μάχη με τον εχθρό δεν είναι μακριά. Δόξα στην Ουκρανία».

Σημειώνεται πως το νικητήριο κομμάτι  Kalush Orchestra με το κομμάτι Stefania επιβεβαίωσαν τα στοιχήματα που τους ήθελαν από την πρώτη στιγμή ως το μεγάλο φαβορί του 66ου διαγωνισμού, που έλαβε ώρα στο Τορίνο, στην Ιταλία.

Λίγα λόγια για το τραγούδι

Το τραγούδι συνδυάζει μελωδικά στοιχεία με τη ραπ και, από την αρχή της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα, έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο ύμνο των Ουκρανών.

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του», έχει πει ο τραγουδιστής, Όλεχ Πσιουκ.

Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την πόλη της δυτικής Ουκρανίας, που δέχεται κύματα προσφύγων.

Ο Όλεχ Πσιουκ πριν ταξιδέψει στην Ιταλία για τον διαγωνισμό ηγούνταν μιας ομάδας εθελοντών, που φτιάχνει μολότοφ, μοιράζει τρόφιμα και φάρμακα και μεταφέρει πρόσφυγες σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανάμεσα στο βιντεοκλίπ του «Stefania», υπάρχουν βίντεο με βομβαρδισμούς και στρατεύματα.

Δείτε το νικητήριο τραγούδι:

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή