Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου υπάρχει μία κάλπη

Yπάρχει μία κάλπη, αυτή της 21ης Μαΐου, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε πολίτες στην Πάργα, δεύτερο σταθμό της σημερινής του περιοδείας.

by Times Newsroom

Ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα της κυβέρνησης την τετραετία που πέρασε. «Από εμένα, όπως έλεγα και στην Παραμυθιά, παραμύθια δεν θα ακούσετε. Παραμυθάδες θα ψάξετε να βρείτε αλλού. Ήταν αυτοί που σας έταζαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, ότι θα αυξήσουν τις συντάξεις, ότι θα καταργήσουν «με ένα νόμο και με ένα άρθρο» όλη την μνημονιακή νομοθεσία και τελικά μας φόρτωσαν άλλα 100 δισεκατομμύρια στο κεφάλι», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο ίδιος πήγε στις Βρυξέλλες και μετά από διαπραγμάτευση έφερε στη χώρα 31 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οχι μόνο μένουμε Ευρώπη, είπε, αλλά θα γίνουμε Ευρώπη.Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στην Πάργα, ακολουθεί:

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη θερμή υποδοχή, από καρδιάς. Και εδώ από την Πρέβεζα, από την Πάργα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Και χαίρομαι πολύ που σε αυτή την όμορφη σύναξη βλέπω μαζί μας παλιούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιοι μου θύμισαν ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν είχε έρθει είχε μιλήσει κάπου από εκεί πάνω.

Αλλά νομίζω ότι οι συγκεντρώσεις τις οποίες κάνουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο φέρνουν κάτι από άλλες εποχές. Ki αν κάποιοι επιλέγουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, τους λέμε εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση.

Ας έρθουν να βλέπουν τον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο, που αγωνίζεται για την παράταξή μας, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το τι θα γίνει τελικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Διότι, φίλες και φίλοι, αυτά τα τέσσερα χρόνια περάσαμε μέσα από πολύ μεγάλες δυσκολίες και αν για κάτι είμαι υπερήφανος είναι ότι μπορέσαμε και κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σε σταθερή πορεία.

Αποκρούσαμε τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο. Στηρίξαμε την κοινωνία στη διάρκεια της πανδημίας, είπαμε «όχι» σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας από τη γειτονική Τουρκία, θωρακίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Στηρίξαμε την κοινωνία και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης. Όταν εκτινάχθηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, η δική μας κυβέρνηση ήταν αυτή που έδωσε επιδότηση σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επιχείρηση, για να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο όμως ήταν παγκόσμιο πρόβλημα, δεν το δημιουργήσαμε εμείς.

Κι ερχόμαστε τώρα, λίγες μέρες, 13 μέρες ουσιαστικά πριν από τις εκλογές, να θέσουμε με καθαρό και με σαφή τρόπο τα μεγάλα διλήμματα αυτής της εκλογικής κάλπης. H εκλογή αυτή είναι εξαιρετικά κρίσιμη, διότι ξέρω πολύ καλά πόσο μεγάλη προσπάθεια κάναμε αυτά τα τέσσερα χρόνια για να αφήσουμε πίσω μας πολύ δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας.

Η τραυματική περασμένη δεκαετία ανήκει πια οριστικά στο παρελθόν. Η οικονομία μας αναπτύσσεται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς από την Ευρώπη. Η χώρα μας είναι πιά πιο ισχυρή, η γνώμη της μετράει από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι τις Βρυξέλλες, η φωνή μας ακούγεται. Η πολιτική μας δικαιώνεται.

Βέβαια, το αποτύπωμα αυτών των επιλογών το βλέπετε κι εσείς εδώ, στην Πάργα, το βλέπετε στην Πρέβεζα. Πέρυσι είχαμε μια εξαιρετική τουριστική περίοδο. Εκτιμώ ότι φέτος τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα και όλα αυτά δεν είναι τυχαία, ξέρετε. Ήταν αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς. Διότι όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη χώρα στην διάρκεια του κορονοϊού επενδύσαμε στην Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό.

Οι πιο πολλοί επισκέπτες τους οποίους συναντώ εδώ -είδα επισκέπτες από την Φινλανδία, από τη Βρετανία, από τη Γερμανία- είναι απολύτως ενθουσιασμένοι με αυτά τα οποία έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Θα έρθουν και θα έρθουν ξανά, θα το πουν και σε άλλους. Θα αγοράσουν και τοπικά προϊόντα τα οποία στη συνέχεια θα πάνε να τα βρουν στο σούπερ μάρκετ τους στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Έτσι, με αυτό τον τρόπο, ο τουρισμός γίνεται ατμομηχανή ανάπτυξης.

Εδώ, στη δική μας την περιοχή, έχουμε ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Και όταν μιλάμε για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, καλές ποιοτικές θέσεις απασχόλησης, ακριβώς σε αυτό αναφέρομαι.

Σήμερα έχουμε σε όλη την Ελλάδα και στην Περιφέρεια Ηπείρου μια μεγάλη έκρηξη επενδύσεων, από τον τουρισμό μέχρι τη μεταποίηση, μέχρι τον πρωτογενή τομέα. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Διότι δεν μπορούμε, φίλες και φίλοι, να εξασφαλίσουμε καλύτερους μισθούς και καλύτερα εισοδήματα εάν δεν έχουμε επενδύσεις, εάν δεν στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, αν δεν αποδαιμονοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα.

Περάσαμε πολλές δεκαετίες θεωρώντας ότι ο επιχειρηματίας είναι εξ ορισμού κάτι «κακό». Αυτά ευτυχώς τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Θέλουμε καλούς επιχειρηματίες να φροντίζουν τους εργαζόμενούς τους, θέλουμε καλές συνθήκες εργασίας τις οποίες αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει.

Αλλά πρώτα και πάνω από όλα, και για αυτό δεσμεύομαι για την δεύτερη τετραετία, θέλουμε καλούς, καλύτερους μισθούς από αυτούς που έχουμε σήμερα. Και θα τους έχουμε. Κρατήστε αυτή τη δέσμευσή μου.

Γιατί όπως σας είχα πει πριν από τέσσερα χρόνια ότι θα μειώσω τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα και το έκανα πράξη -πενήντα φόρους μειώσαμε, επτά δισεκατομμύρια αφαιρέσαμε συνολικά από την ελληνική κοινωνία σε φόρους-, έτσι και τώρα σας λέω ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία που ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος θα πάει κατ’ ελάχιστον στα 950 ευρώ.

Γιατί εμείς πήραμε τον κατώτατο από τα 650 και τον πήγαμε στα 780 ευρώ. Και τα παιδιά τα οποία δουλεύουν εδώ, σε καταστήματα, με πρώτο μισθό, ξέρουν πόσο σημαντική ήταν αυτή η στήριξη, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου οι τιμές αυξάνονται, όπως σας είπα όχι με δική μας υπαιτιότητα.

Εμείς, λοιπόν, αυτή την πορεία της οικονομικής αναγέννησης της χώρας θέλουμε να την συνεχίσουμε και να την ενισχύσουμε. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα των εκλογών. Διότι τίποτα από αυτά τα οποία πετύχαμε -σας διαβεβαιώνω- δεν ήταν, πρώτον, δεδομένο και δεύτερον, δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί. Έχουμε από την άλλη πλευρά κόμματα τα οποία πιστεύουν σε μια τελείως αντίθετη πολιτική, τα οποία σας τάζουν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

Ογδόντα-τρία δισεκατομμύρια κοστολογήθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προσέξτε, όχι από εμάς, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και μετά μας ζήτησαν και τα ρέστα γιατί πήγαμε στο Γενικό Λογιστήριο να το κοστολογήσουμε. Και κάθε φορά, σε κάθε τηλεόραση που τους ρωτάμε «πόσο στοιχίζει, βρε παιδιά, ένα από τα μέτρα που έχετε εξαγγείλει», κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τους στοιχίζει τίποτα να σας τάζουν τα πάντα. Αφού ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τις εκλογές, τι πειράζει να τάξουν και 10 και 20 και 30 δισεκατομμύρια παραπάνω;

Από εμένα, όμως, όπως έλεγα και στην Παραμυθιά, παραμύθια δεν θα ακούσετε. Παραμυθάδες θα ψάξετε να βρείτε αλλού. Ήταν αυτοί που σας έταζαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, ότι θα αυξήσουν τις συντάξεις, ότι θα καταργήσουν «με ένα νόμο και με ένα άρθρο» όλη την μνημονιακή νομοθεσία και τελικά μας φόρτωσαν άλλα 100 δισεκατομμύρια στο κεφάλι.

Ακόμα τώρα αγωνιζόμαστε, μιας και λέτε για Κατρούγκαλο, να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Όμως αυτή η κυβέρνηση έδωσε για πρώτη φορά αυξήσεις στους συνταξιούχους κοντά στο 8%. Αυτή την αύξηση μπορέσαμε να την δώσουμε ακριβώς επειδή η οικονομία αναπτύσσεται. Και θα έχουμε από εδώ και πέρα κάθε χρόνο αυξήσεις στις συντάξεις.

Για όσους δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς, και είμαι σίγουρος ότι έχουμε κάποιους ανάμεσα μας, ένα έχω να σας πω: θα στείλετε τον λογαριασμό για την προσωπική διαφορά και για τον νόμο Κατρούγκαλου στον πραγματικό του αποδέκτη, που δεν είναι άλλος από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κατρούγκαλο. Διότι η «σφαγή» των συνταξιούχων έχει ονοματεπώνυμο.

Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να εξακολουθούμε -είναι δέσμευση μου αυτό- να στηρίζουμε πρωτίστως του χαμηλοσυνταξιούχους που έχουν ακόμα προσωπική διαφορά με έκτακτη βοήθεια, όπως το κάναμε ήδη. Θα εξακολουθούμε να το κάνουμε έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει οριστικά. Άρα, και η αύξηση των συντάξεων και οι καλύτερες αποδοχές για τους συνταξιούχους περνούν μέσα από την πολιτική ανάπτυξης της οικονομίας.

Το ίδιο ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους. Χθες είχα την ευκαιρία να εξειδικεύσω σε λίγο μεγαλύτερο βάθος το πώς αντιλαμβάνομαι το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Εδωσα πρωτίστως έμφαση στους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν παιδιά και είπα: θα αυξήσω το οικογενειακό επίδομα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά. Επειδή ξέρω πόσο δύσκολο είναι σήμερα να έχεις οικογένεια με δύο και με τρία παιδιά, να πρέπει να μεγαλώνεις τα παιδιά και ταυτόχρονα να προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα.

Βέβαια, έχουμε και μία συνολική πολιτική στήριξης των νέων ζευγαριών, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» έχει ήδη πολύ μεγάλη επιτυχία, πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση. Θέλουμε και τα νέα παιδιά να ξέρουν ότι δεν είναι καταδικασμένα να ζουν στο ενοίκιο, ότι μπορούν να αποκτήσουν ένα σπίτι και να αφιερώνουν μία δόση δανείου χαμηλότερη από το ενοίκιο το οποίο θα πλήρωναν. Μόνο που τώρα θα τους μείνει το σπίτι, ενώ αλλιώς τα λεφτά ουσιαστικά είναι λεφτά τα οποία είναι «πεταμένα».

Όλες λοιπόν αυτές οι πολιτικές, που είναι πολιτικές ανάπτυξης, είναι πολιτικές κοινωνικής συνοχής, για μία Ελλάδα παραγωγική, δίκαιη, για μία Ελλάδα οικολογικά πράσινη, ψηφιακή. Μπορούν να υλοποιηθούν με μία σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Θα μου πείτε, γιατί αποδίδω τόσο μεγάλη σημασία στην έννοια της σταθερότητας. Επειδή, φίλες και φίλοι, έχω και πολλούς ομολόγους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, εκεί που πάμε στις Βρυξέλλες, συζητάμε συχνά τα εσωτερικά πολιτικά μας και ένα πράγμα έχω δει: ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις μπορούν να είναι πιο σταθερές και να παίρνουν πιο γρήγορα αποφάσεις, ειδικά στους δύσκολους καιρούς τους οποίους διανύουμε τώρα.

Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας όπου ο ένας θα είναι «όμηρος» του άλλου και όπου ουσιαστικά πολλές φορές τα μικρά κόμματα θα εκβιάζουν για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, εις βάρος τελικά του ευρύτερου καλού.

Η απλή αναλογική -δοκιμάστηκε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν μια καταστροφή- ουδέποτε βοήθησε τη χώρα. Όποτε είχαμε απλή αναλογική είχαμε αστάθεια.

Εμείς λοιπόν, λέμε ξεκάθαρα ότι για να κλείσουμε το παράθυρο, την πόρτα, τη χαραμάδα σε οποιοδήποτε σενάριο δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης που θα έφερνε μαζί, προσέξτε, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη της «Δήμητρας», ένας τρόπος υπάρχει: ισχυρή Νέα Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Μαΐου.

Εδώ στην Ήπειρο θα την έχουμε σίγουρα. Αλλά -επειδή μου λέει η κυρία «την πρώτη Κυριακή»- για εμένα υπάρχει μία κάλπη μόνο. Προσέξτε, δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη Κυριακή. Υπάρχει μία κάλπη μόνο, η κάλπη της 21ης Μαΐου θα στείλει το μήνυμα.

Το βράδυ, όταν θα βγουν τα exit polls και τα τελικά αποτελέσματα, θα γνωρίζουμε. Ένας νικητής θα υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι νικήτρια και θα γνωρίζουμε από την πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία.

Έχουμε κάνει πολλή δουλειά. Έχω ένα πολύ ξεκάθαρο όραμα για το πού φαντάζομαι την Ελλάδα σε τέσσερα χρόνια από τώρα. Μία Ελλάδα που πραγματικά θα συγκλίνει με την Ευρώπη.

Μου κάνει εντύπωση, μερικές φορές δεν μπορώ να μην το πω, ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν ένα κάποιο θράσος. Εδώ και έξι μήνες χρησιμοποιώ ως ένα από τα βασικά μου συνθήματα ότι πρέπει «να γίνουμε Ευρώπη». Δεν αρκεί να μείνουμε στην Ευρώπη, όπως μείναμε το 2015, πρέπει «να γίνουμε Ευρώπη».

Και διαπιστώνω, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κ. Τσίπρας λέει ακριβώς το ίδιο, «να μείνουμε Ευρώπη» και «να γίνουμε Ευρώπη». Έχω να του πω λοιπόν ένα πράγμα, «μείναμε Ευρώπη» επειδή η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μάχη τον Αύγουστο του 2015. Διότι αν δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία θα είχαμε φύγει από την Ευρώπη.

Μπήκαμε στην Ευρώπη χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν κάποιοι φώναζαν, τα θυμάστε οι παλαιότεροι, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Και γινόμαστε Ευρώπη πάλι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ισότιμα κάθεται στο τραπέζι των ευρωπαίων εταίρων, διεκδικεί για την πατρίδα μας στήριξη, πόρους.

Και σήμερα η γνώμη μας και η φωνή μας μετράει πια στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι του 2020, εν μέσω πανδημίας, πήγα στις Βρυξέλλες, διαπραγματεύτηκα και φέραμε πίσω για τη χώρα 31 δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι πόροι που πιάνουν τόπο παντού. Στα κέντρα υγείας τα οποία θα κατασκευαστούν σε όλη την περιφέρεια, γιατί ξέρω πόσο σημασία έχει για εσάς να έχετε ένα καλό κέντρο υγείας κι ένα καλό νοσοκομείο, είναι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η δουλειά που γίνεται στα σχολεία. Έχουμε εδώ πολλούς νεαρούς οι οποίοι πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής. Να γνωρίζουν τα παιδιά ότι από του χρόνου, όταν θα μπουν διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία από την Ε’ δημοτικού και μετά και θα αλλάξει τελείως το πώς γίνεται το μάθημα -είναι μια επανάσταση αυτό το οποίο γίνεται- να ξέρετε όλοι εσείς ότι αυτά είναι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Όλες αυτές, λοιπόν, οι παρακαταθήκες για τη χώρα ήταν αποτέλεσμα δικών μας διεκδικήσεων και δικών μας αγώνων.

Και την επόμενη μέρα η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή και στην Ευρώπη και στην περιοχή μας. Ξέρετε ότι έχουμε εκλογές ταυτόχρονα με την Τουρκία και ναι, πράγματι, όλοι είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες φαίνεται κάπως να έχουν εκτονωθεί τα πράγματα με τη γείτονα. Εμείς πάντα θα τείνουμε χείρα φιλίας.

Όμως, ταυτόχρονα, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε πόντο από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής μας κυριαρχίας. Τα F-35 στα οποία αναφέρεστε, θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία το 2028, αλλά τα Rafale πετάνε ήδη στους ελληνικούς ουρανούς. Όπως και πολλές άλλες σημαντικές επενδύσεις που κάναμε για να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Διότι χωρίς ελευθερία και χωρίς υπεράσπιση εθνικής κυριαρχίας δεν υπάρχει χώρα, δεν υπάρχει ευημερία, δεν υπάρχει τίποτα.

Άρα, θα σκεφτείτε πολύ προσεκτικά, και αναφέρομαι και στους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να μην έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσουν, ότι οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, δεν αφορούν μόνο την υγεία. Ναι, αφορούν και την εξωτερική πολιτική. Διότι το ποιος θα διαχειριστεί μια επιθετική Τουρκία η οποία μπορεί να ξανακάνει την εμφάνισή της στο προσκήνιο έχει σημασία και πρέπει να βαραίνει τελικά στις επιλογές των πολιτών.

Φίλες και φίλοι, βλέπετε ότι μίλησα ελάχιστα για τους αντιπάλους μας, διότι πράγματι δεν με ενδιαφέρει καθόλου να μιλήσω περισσότερο γι’ αυτούς. Τους γνωρίζετε εξάλλου πάρα πολύ καλά. Αυτό το οποίο περιμένετε να ακούσετε από εμένα είναι το όραμά μου για την επόμενη μέρα και το σχέδιό μου, το κοστολογημένο σχέδιο για το πώς η Ελλάδα θα συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Νομίζω, όπως σας είπα, ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία σε έναν προορισμό ο οποίος κατ’ εξοχήν είναι τουριστικός, όπως η Πάργα. Ανάπτυξη και τουρισμός πάνε μαζί, είτε είναι εξωτερικός τουρισμός είτε είναι εγχώριος τουρισμός.

Εγώ χαίρομαι πολύ που μπορέσαμε να εξειδικεύσουμε ένα μέτρο ακόμα το οποίο αφορά τη νεολαία μας, το οποίο νομίζω ότι έχει ξεχωριστή αξία. Θυμάστε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας δώσαμε το λεγόμενο «Freedom Pass». Θέλαμε να ενθαρρύνουμε τότε τα νέα παιδιά να εμβολιαστούν. Είπα ότι αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μονιμοποιήσουμε.

Όλα τα παιδιά που θα γίνονται 18 ετών θα παίρνουν 150 ευρώ για να τα ξοδεύουν σε τουρισμό, σε υπηρεσίες πολιτισμού, να ταξιδεύουν σε ωραία μέρη, όπως καλή ώρα εδώ η Πάργα. Είναι χρήματα τα οποία θα επιστρέψουν τελικά στην ελληνική οικονομία, θα τονώσουν κι αυτά με τον τρόπο τους τον εγχώριο τουρισμό.

Άρα, σας ζητώ, φίλες και φίλοι, όσες μέρες έμειναν, 13 για την ακρίβεια, ελάτε να τον δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα. Και ξέρω ότι απευθύνομαι και σε παλιούς αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας που μας στήριξαν στις δύσκολες στιγμές, όχι μόνο στις καλές, και σας λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτό, διότι εσείς κρατήσατε την παράταξη όρθια.

Ξέρετε, η Νέα Δημοκρατία φάνηκε διαχρονικά ότι είναι το μόνο κόμμα το οποίο άντεξε στη βάσανο των ιστορικών κύκλων. Είμαστε σήμερα η μεγαλύτερη κεντροδεξιά παράταξη στην Ευρώπη. Και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Άρα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παλιούς αγωνιστές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και σε αυτούς οι οποίοι συμπορεύτηκαν μαζί μας για πρώτη φορά στις εκλογές του ’19.

Κάποιοι θα συμπορευτούν μαζί μας για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές. Τους συναντώ συχνά, άνθρωποι που μου λένε «δεν σε ψήφισα το ’19, αλλά τώρα αισθάνομαι εμπιστοσύνη, θέλω να συνεχίσεις να είσαι Πρωθυπουργός στο τιμόνι της χώρας». Και αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη για εμένα προσωπικά, αλλά είναι μια ευθύνη και για όλους εσάς. Γιατί στις εκλογές, παλεύουμε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Όσοι έχουμε κάνει πολλές εκλογές ξέρουμε ότι οι εκλογές τελειώνουν όταν μετριέται και η τελευταία ψήφος. Οι δημοσκοπήσεις βεβαίως είναι πολύ καλές, βεβαίως το ρεύμα είναι θετικό, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει κανείς εφησυχασμός. Πάντα υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι περιμένουν ακόμα να πειστούν, όχι μόνο από εμάς αλλά και από εσάς. Τους γνωρίζετε στους χώρους εργασίας σας, στα καφενεία σας, στις παρέες σας, στην οικογένεια σας.

Ζητήστε τους να κάνουν μια απλή σύγκριση. Να δουν τι έγινε στην τετραετία ‘15 – ‘19, τι έγινε στην τετραετία ‘19 – ‘23. Ρωτήστε τους, τελικά, ποιο είναι το κόμμα που πήγε την Ελλάδα μπροστά και ποιο είναι το κόμμα που πήγε την Ελλάδα πίσω.

Η Νέα Δημοκρατία πήγε την Ελλάδα μπροστά και σας ζητώ εδώ, από την Πάργα, δώστε μου την δύναμη να την πάμε ακόμα πιο μπροστά.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλό αγώνα, καλά αποτελέσματα στην Πρέβεζα, στην Ήπειρο συνολικά και με την νίκη. Να ξαναρθούμε εδώ να γιορτάσουμε τη μεγάλη μας νίκη, τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης μας παράταξης.

Να είστε καλά, ευχαριστώ πάρα πολύ.

Μητσοτάκης από Παραμυθιά: Η χώρα χρειάζεται σταθερή και στιβαρή κυβέρνηση

Την ανάγκη να έχει η χώρα σταθερή και στιβαρή, όπως είπε, κυβέρνηση, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, όπου απηύθυνε χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών.Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι εκλογές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την εξωτερική πολιτική, επισημαίνοντας ότι την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζουν οι Τούρκοι πολίτες για να πει ότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι η Τουρκία κάπως έχει ρίξει τους τόνους, «αλλά κανείς δεν μας εγγυάται ότι την επόμενη μέρα δεν θα ξαναγυρίσει σε όλα αυτά τα οποία ζήσαμε τρία χρόνια. Εγώ μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι ναι, τρία χρόνια διαχειρίστηκα την επιθετικότητα της Τουρκίας, έχτισα συμμαχίες, ενίσχυσα τις Ένοπλες Δυνάμεις και σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή και γεωπολιτικά από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Και αυτό θα είναι ένα ζητούμενο των εκλογών».

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την πολύ ωραία υποδοχή από τα παιδιά των σχολείων σας, σας ευχαριστώ από καρδιάς. Σας ευχαριστώ πραγματικά, δεν περίμενα μια τόσο μεγάλη, τόσο εντυπωσιακή υποδοχή εδώ στην Παραμυθιά, στη Θεσπρωτία. Η Θεσπρωτία ήδη έχει ψηφίσει. Δεν θέλω μόνο τη μονοεδρική, τη θέλω με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά.

Αυτό εξαρτάται από όλους εσάς, αλλά από αυτό το οποίο βλέπω σε όλη την Ελλάδα την οποία γυρνάω, δεν έχω πια καμία αμφιβολία, το βράδυ της 21ης Μαΐου ένας μεγάλος νικητής θα υπάρχει και αυτή είναι η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία. Νικήτρια η Νέα Δημοκρατία, νικήτρια και η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας.

Ξέρετε, έχω έρθει πολλές φορές στην Ήπειρο, πραγματικά την αισθάνομαι σαν τη δεύτερη πατρίδα μου και μαζί με τον Περιφερειάρχη έχουμε λύσει πολλά ζητήματα, μεγάλα, μεσαία, μικρά, διότι θεωρώ ότι πρώτη προτεραιότητα κάθε πολιτικού είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα να κάνει τη δική σας ζωή καλύτερη.

Και είμαι υπερήφανος, γιατί μετά από τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση αυτού του τόπου μπορώ σήμερα να σας κοιτάξω στα μάτια, καθώς διεκδικώ και πάλι την εμπιστοσύνη σας και να σας πω: ναι, αυτά που σας είπαμε τα κάναμε πράξη. Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. H Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα από ό,τι ήταν το 2019.

Ταυτόχρονα διαχειριστήκαμε και πολλές μεγάλες κρίσεις. Όλα αυτά τα οποία πετύχαμε δεν τα πετύχαμε σε χρόνο ουδέτερο. Μετρήστε: πανδημία, προσφυγική κρίση, μεταναστευτική εισβολή, επιθετικός γείτονας, ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές. Κι όμως, η χώρα στάθηκε όρθια, η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, πιο ευημερούσα -θα το ξαναπώ- από ό,τι ήταν το 2019. Τελικά αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης: πήγαμε τη χώρα μπροστά ή τη γυρίσαμε πίσω;

Και βέβαια, επειδή τώρα, ξέρετε, είναι προεκλογική περίοδος και θα ακούτε πολλές κουβέντες, κάποιες εκ των οποίων είναι κουβέντες του αέρα, εγώ μπορώ να σας πω μία κουβέντα από την Παραμυθιά: παραμύθια από εμένα δεν θα ακούσετε.

Αν ψάχνετε για παραμυθά θα τον βρείτε αλλού, εδώ δεν θα τον βρείτε. Γιατί εγώ το 2019 δεσμεύτηκα για ορισμένα πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ότι θα μειώσω τους φόρους και μείωσα τους φόρους για όλες και για όλους, ότι θα δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας και το έκανα.

Δεσμεύτηκα ότι θα προφυλάξω τα σύνορα της πατρίδας μας και θα σταματήσει η Ελλάδα να είναι «ξέφραγο αμπέλι» και τα σύνορα σήμερα είναι προστατευμένα. Δεσμεύτηκα ότι θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε στην Ευρώπη και να είμαστε επαίτες, αλλά θα καθόμαστε στο πρώτο τραπέζι και θα είμαστε πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και ναι, πήγα κι εγώ στις Βρυξέλλες, δεν διαπραγματεύθηκα 17 ώρες, διαπραγματεύθηκα πέντε μέρες και έφερα πίσω 31 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χώρα. Άλλοι πήγαν και διαπραγματεύθηκαν 17 ώρες και σας φόρτωσαν ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο.

Όλα αυτά λοιπόν μπορέσαμε και τα πετύχαμε σε δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα, συνεργαζόμενοι πάντα σε εξαιρετικό επίπεδο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Α΄ και του Β΄ βαθμού, διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο μεγάλη σημασία κι αν έχει να λύνουμε τα μεγάλα, άλλη τόση σημασία έχει να στεκόμαστε πάνω στα μικρά προβλήματα τα οποία αφορούν τελικά κάθε τοπική κοινωνία.

Και πράγματι εδώ, στη Θεσπρωτία, έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα. Η σημαντικότερη, ίσως, παρέμβαση την οποία κάνουμε θα είναι η οριστική ιδιωτικοποίηση, η σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Αυτό θα ανοίξει τελείως την προοπτική του τόπου σας για να γίνει πραγματικά μια πύλη εισόδου, με εξασφάλιση όμως της χερσαίας ζώνης προς όφελος των δημοτών της πόλης. Έτσι ώστε να μπορούμε να συνδυάσουμε σημαντικές επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα με αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου πάντα προς όφελος των πολιτών.

Και βέβαια, σταθήκαμε δίπλα και στους αγρότες μας. Ξέρω ότι υπάρχει μία εκκρεμότητα ακόμα με τα μανταρίνια. Λοιπόν, θα πληρωθούν, και αυτή η εκκρεμότητα θα πληρωθεί πριν την μεθεπόμενη Κυριακή. Διότι έχουμε ένα χρέος να στηρίζουμε τους αγρότες μας στον πρωτογενή τομέα και απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Έχουμε δώσει παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε αποζημιώσεις. Και αυτές οι αποζημιώσεις που δώσαμε δεν ήταν όλες από πόρους του ΕΛΓΑ, οι μισές τουλάχιστον ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Γιατί μπορέσαμε και βρήκαμε τα χρήματα αυτά, φίλες και φίλοι; Ακριβώς επειδή η οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε και επειδή υπήρχε ταμειακό απόθεμα να στηρίξουμε τους αγρότες μας σε δύσκολες στιγμές.

Το ίδιο κάναμε για όλη την κοινωνία. Όταν κλείσαμε τη χώρα, ουσιαστικά, την εποχή του Covid, δώσαμε κοντά στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Όλα τα μαγαζιά γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν ήμασταν εμείς με την επιστρεπτέα προκαταβολή, με τη στήριξη των μισθών, σήμερα θα είχαμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα, έχουμε το ανάποδο. Έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχουμε την ανεργία η οποία μειώνεται και θα εξακολουθεί να μειώνεται. Και είμαστε έτοιμοι, τώρα, να γράψουμε το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο της εθνικής μας επιτυχίας. Το οποίο έχει, όμως, μια προϋπόθεση: τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μου λένε φίλοι εδώ, ότι η νίκη είναι σίγουρη. Εγώ θα σας πω μια κουβέντα. Έχω κάνει πολλές εκλογές και μπορώ να εισπράττω το κλίμα. Το κλίμα είναι πολύ θετικό για την παράταξή μας, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Θα νικήσουμε. Όμως να μην εφησυχάζουμε, διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά όλοι οι πολίτες τις επιλογές τις οποίες έχουν μπροστά τους.

Άκουγα σήμερα τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να λέει ότι δεν πιστεύει, λέει, τις δημοσκοπήσεις, γιατί δεν απαντούν λέει οι πολίτες στα τηλέφωνα. Του λέω: εγώ δεν κοιτάω καμία δημοσκόπηση, η καλύτερη δημοσκόπηση γίνεται όπου πάω. Έγινε και σήμερα εδώ στην Παραμυθιά. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια, η μεγάλη νικήτρια στις εκλογές. Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι συγκεκριμένο και κοστολογημένο, για να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έχουμε κάνει αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Θυμάστε, ότι όταν σας μίλησα και πάλι τον Ιούνιο και τον Μάιο του 2019, στην προεκλογική περίοδο την προηγούμενη, σας είχα πει ότι είχα μια κεντρική δέσμευση: να μειώσω φόρους και εισφορές. Την υλοποίησα.

Τώρα η κεντρική μου δέσμευση απέναντί σας είναι ότι θα αυξήσω τους μισθούς και τις συντάξεις για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς μέχρι 25%. Τον κατώτατο μισθό θα τον πάμε στα 950 ευρώ, το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ.

Και βέβαια, για τους συνταξιούχους μας, αυτούς που έπεσαν θύμα της μεγάλης «σφαγής» Κατρούγκαλου, εσείς ξέρετε πολύ καλά ότι για πρώτη φορά είδαν αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια, αλλά ξέρετε επίσης ότι εμείς ήμασταν αυτοί που είπαμε ότι και την αδικία με την προσωπική διαφορά θα έρθουμε να τη διορθώσουμε. Και θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους συνταξιούχους, εκείνους που δεν είδαν αύξηση, έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει.

Αλλά για να γίνουν όλα αυτά -επαναλαμβάνω, φίλες και φίλοι- πρέπει η χώρα να συνεχίσει να αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από την Ευρώπη. Και εδώ στην Ήπειρο έχουν ήδη γίνει πολύ σημαντικά αναπτυξιακά βήματα. Είναι μια Περιφέρεια, η οποία έχει τη δυνατότητα διακριθεί σε πολλούς τομείς.

Στον πρωτογενή μας τομέα, οι εξαγωγές μας -κρατήστε το αυτό- οι εξαγωγές των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων ξεπέρασαν τα 8 δισεκατομμύρια τον περασμένο χρόνο και υπάρχουν πάρα πολλοί αγρότες, κτηνοτρόφοι, που κόντρα στις δυσκολίες καταφέρουν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, να παίρνουν καλύτερες τιμές.

Διότι, ναι, μιλάμε για τις τιμές στο ράφι και είναι ένα πρόβλημα η ακρίβεια, αλλά ας μιλήσουμε -τα έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές και με τον Αλέκο- για τις τιμές των κτηνοτρόφων, τις τιμές του γάλακτος όταν σας είπα ότι θα τσακίσω τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ώστε ο κτηνοτρόφος να μπορεί να παίρνει πράγματι την τιμή που αξίζει το προϊόν του. Το κάναμε πράξη.

Έχουμε, λοιπόν, πολλά βήματα να κάνουμε ακόμα σε αυτόν τον τομέα. Όπως έχουμε και πολλά βήματα να κάνουμε σε ένα άλλο πεδίο, το οποίο το θεωρώ απολύτως κρίσιμο και αυτό είναι η υγεία. Έρχομαι και μιλάω εδώ, στην ελληνική περιφέρεια. Θέλω να ξέρετε, ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία στην οποία θα οικοδομήσουμε και πάλι το νέο ΕΣΥ.

Δεν θέλω να αισθάνεται κανείς συμπολίτης μας, ασχέτως το πού βρίσκεται, από την πιο μεγάλη πόλη, μέχρι το πιο απομονωμένο χωριό, ότι δεν μπορεί να έχει ποιοτική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Θα αναμορφώσουμε παραπάνω από 150 κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα, θα ξαναφτιάξουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία μας, θα επενδύσουμε στην τηλεϊατρική και στις αεροδιακομιδές -και ξέρουμε αυτό το πράγμα πόσο μας έχει στοιχίσει. Δεν θέλω να υπάρχει καθυστέρηση στην παροχή ιατρικής φροντίδας για καμία Ελληνίδα και για κανέναν Έλληνα, ασχέτως το πού βρίσκονται. Είναι προσωπική μου δέσμευση και να μου έχετε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να την κάνουμε πράξη.

Θα πω και δυο λόγια για τα παιδιά μας, τα οποία κάνουν σήμερα ένα πραγματικό μάθημα πολιτικής αγωγής. Μέσα στον επόμενο χρόνο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα έχουν διαδραστικούς πίνακες, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Όσα παιδιά έχω δει να κάνουν μάθημα με διαδραστικούς πίνακες ξέρουν ακριβώς τι εννοώ. Έτσι αντιλαμβάνομαι μια σύγχρονη εκπαίδευση που θα επενδύει πράγματι στις γνώσεις και τις δεξιότητες των παιδιών και όχι με παραμύθια -μιας και είμαι εδώ πάλι στην Παραμυθιά- του τύπου «μπείτε αβέρτα στα πανεπιστήμια». Αυτό μας είπαν τώρα.

Προσέξτε, το λένε αυτό. Εδώ υπάρχουν παιδιά μαζί μας τα οποία θα γράψουν πανελλαδικές εξετάσεις σε τρεις εβδομάδες από τώρα, κι έρχεται κάποιος και τους κοροϊδεύει «ψιλό γαζί» -συγγνώμη για την έκφραση και αν είμαι λίγο αυστηρός- λέγοντάς τους ότι «μην ανησυχείτε παιδιά, αν κερδίσω εγώ θα περάσετε όλοι στο πανεπιστήμιο».

Αυτό ονομάζεται εμπαιγμός της νέας γενιάς. Τέτοια πράγματα από μένα δεν θα ακούσετε. Θέλω καλά σχολεία, θέλω καλά πανεπιστήμια, θέλω καλή τεχνική εκπαίδευση για τα παιδιά τα οποία δεν θα περάσουν στο πανεπιστήμιο, θέλω καλά Δημόσια ΙΕΚ. Θέλω όλα τα παιδιά, ασχέτως του αν θα σπουδάσουν σε ένα πανεπιστήμιο ή όχι, να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν μια προοπτική και την επόμενη μέρα να μπορούν να βρουν ένα επάγγελμα το οποίο θα τους οδηγήσει σε μία καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Έχουμε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, μεγάλες διαφορές με τα άλλα κόμματα και οι διαφορές αυτές είναι και διαφορές δοκιμασμένες στην πράξη. Διότι σε αυτή την κάλπη συγκρίνεται μία κυβέρνηση η οποία κυβέρνησε για μία τετραετία, με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος κυβέρνησε από το 2015 ως το 2019.

Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι από τη σύγκρουση προτιμώ τη σύγκριση. Ας έρθουν, λοιπόν, οι πολίτες να συγκρίνουν το δικό μας έργο: τι έκανε ο κ. Τσίπρας και τι κάναμε εμείς. Και αυτή η σύγκριση αποβαίνει καταλυτικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω, λοιπόν, και από εδώ, από τη Θεσπρωτία, να σας ζητήσω αυτές τις 13 μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα, να φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία όσο το δυνατόν πιο ισχυρή στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Το λέω αυτό διότι τα σενάρια τα οποία διακινούνται από την άλλη πλευρά θα πρέπει να μας κάνουν όλους να προβληματιζόμαστε ιδιαίτερα. Προοδευτική διακυβέρνηση, κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής, κυβέρνηση με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη ο οποίος θέλει να σας πάρει τα ευρώ για να σας τα κάνει «Δήμητρες». Όλα αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα σενάρια για την επόμενη μέρα.

Αν κάτι χρειάζεται η χώρα σήμερα πάνω απ’ όλα είναι πολιτική σταθερότητα και στιβαρή κυβέρνηση. Θέλω να επισημάνω ότι οι εκλογές -ακούστε το αυτό, έχει σημασία- οι εκλογές οι δικές μας γίνονται μια εβδομάδα μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Οι εκλογές στην Τουρκία μάλλον θα πάνε σε δεύτερο γύρο. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι η Τουρκία κάπως έχει ρίξει τους τόνους, αλλά κανείς δεν μας εγγυάται ότι την επόμενη μέρα δεν θα ξαναγυρίσει σε όλα αυτά τα οποία ζήσαμε τρία χρόνια.

Εγώ μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι ναι, τρία χρόνια διαχειρίστηκα την επιθετικότητα της Τουρκίας, έχτισα συμμαχίες, ενίσχυσα τις Ένοπλες Δυνάμεις και σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο ισχυρή και γεωπολιτικά από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Και αυτό θα είναι ένα ζητούμενο των εκλογών.

Οι εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, την παιδεία, την υγεία. Πρέπει να αφορούν και την εξωτερική πολιτική. Σε έναν κόσμο ο οποίος είναι τόσο αβέβαιος, ο οποίος είναι τόσο ασταθής, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε στην πατρίδα μας είναι ασταθείς κυβερνήσεις, με κυβερνητικούς εταίρους οι οποίοι μπορεί να αλληλοεκβιάζονται, και τελικά κυβερνήσεις χωρίς πυξίδα, χωρίς κατεύθυνση και χωρίς πυγμή.

Δεν το χρειαζόμαστε αυτό, χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει αυτή την πολυπόθητη πολιτική σταθερότητα, μπορεί να πάει τη χώρα πολύ μπροστά, μπορεί η δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας να είναι η τετραετία όπου θα οικοδομήσουμε πραγματικά την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που μας αξίζει.

Σας ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε τη δύναμη αυτό το σχέδιό μου για την Ελλάδα του μέλλοντος να το κάνουμε πράξη.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την εντυπωσιακή σας παρουσία. Εύχομαι καλή δύναμη, καλό αγώνα. Στη Θεσπρωτία θα βάλουμε πολύ ψηλά τον πήχη, αλλά θα τον ξεπεράσουμε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com