ΝΔ: Μετά τη Δήμητρα, τοπικά νομίσματα από τους 53 του ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά ο Τσακαλώτος

Η ΝΔ σημειώνει πως «φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο ευρώ. Κι επειδή δεν έμαθαν τίποτα από το παρελθόν, ετοιμάζονται να παίξουν ξανά τη χώρα στα ζάρια» - «Είστε σε απελπισία», απαντά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

by Times Newsroom

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, εν όψει των εκλογών, με αφορμή – αυτή τη φορά – όχι το οικονομικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου για την επόμενη τετραετία, αλλά της ομάδας των «53» του κόμματος, στην οποία πρωτοστατούν στελέχη όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η ΝΔ, ουσιαστικά, εντόπισε ένα απόσπασμα στο οικονομικό «μανιφέστο» της αποκαλούμενης «Ομπρέλας», της τάσης των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «συμβολή στο κυβερνητικό πρόγραμμα», το οποίο κάνει λόγο για χρήση «τοπικών, συμπληρωματικών νομισμάτων» αναφορικά με τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Και παρότι οι προτάσεις αυτές δεν είναι γνωστό εάν έχουν υιοθετηθεί ή πρόκειται να υιοθετηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Πειραιώς, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε να τονίσει πως μετά «τις ‘Δήμητρες’ του εν δυνάμει κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρουφάκη, η συνιστώσα ‘των 53’ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του, όπως ο επί 4 χρόνια υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος, προτείνει τοπικά νομίσματα!».

Όπως τονίζει, μάλιστα, η ΝΔ, «μπορεί για την ελληνική κοινωνία οι μνήμες από τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ. Τσίπρα το 2015 να φαντάζουν εφιάλτης, για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, «Στο κείμενο που αναρτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2023 με τίτλο ‘Συμβολή στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα’, αναφέρεται επί λέξει: ‘Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα), έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά διαθέσιμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, για την αύξηση της παραγωγής αγαθών, τις νέες υποδομές παραγωγής ηλεκτρισμού και προστασίας από ακραία φαινόμενα και την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών».

Η ΝΔ σημειώνει πως «φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο ευρώ. Κι επειδή δεν έμαθαν τίποτα από το παρελθόν, ετοιμάζονται να παίξουν ξανά τη χώρα στα ζάρια».

Και καταλήγει πως «οι πολίτες δεν θέλουν να ξαναζήσουν τυχοδιωκτισμούς και περιπέτειες. Θέλουν σταθερότητα, ανάπτυξη, προκοπή. Και δεν θέλουν να πληρώσουν ξανά τις ιδεολογικές εμμονές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

«Στη ΝΔ είναι σε απελπισία», απαντά ο Τσακαλώτος

Άμεση ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «είναι προφανές ότι στο κυβερνών κόμμα είναι σε απελπισία».

«Επειδή η ΝΔ δεν θέλει να συγκρίνει πρόγραμμα με πρόγραμμα και να κάνει μια σοβαρή αντιπαράθεση ,τώρα βρήκε άλλο τροπάρι ανακαλύπτοντας διαφορά συλλογικά θεωρητικά κείμενα», υπογραμμίζει ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας πως «κατηγορεί εμένα, που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ρυθμίσαμε το χρέος, διασφαλίσαμε τη δημοσιονομική σταθερότητα εξασφαλίζοντας την παραμονή στο ευρώ και βρίσκοντας ταυτόχρονα πόρους για την κοινωνία, ότι ξαφνικά έγινα κάποιος άλλος και υιοθετώ απόψεις με τις οποίες έχω βρεθεί απέναντι εδώ και πολλά χρόνια».

«Εγώ πάλεψα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όταν ο σύμμαχος του κ. Μητσοτάκη Σόιμπλε (και οι δυο στο ΕΛΚ, ας μην το ξεχνάμε) πάλευε για να μας βγάλει έξω», σημειώνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα: «Άλλωστε, κανένας υποστηρικτής τέτοιων σεναρίων δεν με συμπαθεί. Κάποιος άλλος – ενήλικας στο δωμάτιο – με παρουσιάζει στο βιβλίο του ως έναν κουβαλητή φακέλων» (σ.σ. αιχμή για τον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο αναφέρεται η ΝΔ).

«Για να τελειώνουμε», σημειώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Οι μόνοι που διακινδύνευσαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αυτοί που την χρεοκόπησαν, την έβαλαν στα μνημόνια και μετά την άφησαν με άδεια ταμεία. Όχι εμείς που την βγάλαμε και αφήσαμε και 37 δις ευρώ. Νισάφι πια…».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com