Live οι ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Η λειτουργία των λεγόμενων «λεσχών φιλάθλων» θα επιτρέπεται μόνο κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις

by Times Newsroom

Δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας στον ελληνικό αθλητισμό ανακοινώνει η κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις γίνονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

«Ήθρε η ώρα να σκοτώσουμε- ως πολιτεία αλλά και ως πολίτες ξεχωριστά ο καθένας τη Λερναία Ύδρα της βίας και του χουλιγκανισμού» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να πράξει τα αναγκαία ώστε να μην υπάρξει άλλος Άλκης θύμα του παραλογισμού βίας. Όπως είπε, η ανακάλυψη των δολοφόνων έγινε θέμα τιμής για την αστυνομία.

«Στεκόμαστε εδώ γιατί είμαστε απέναντι στη βία», είπε, χαρακτηρίζοντας παγκόσμια μάστιγα και θλιβερή πανδημία τον χουλιγκανισμό. Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τους πάντες (κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, αθλητικοί παράγοντες, ομάδες, αθλητές κοινωνία, τοπική αυτοδικοίηκηση) να συσπειρώσουν δυνάμειας. «Κανείς δεν δικαιούται να λείπει από το προσκλητήριο ενάντια στη βία», είπε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας χθες τα βασικά σημεία των μέτρων, ο κ. Θεοδωρικάκος, ανέφερε ότι κλείνουν οι σύνδεσμοι χούλινγκαν και οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν υπό προϋποθέσεις. Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους μετέχουν σε οπαδική βία και χουλιγκανικές δράσεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ
Nομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

«Θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δε θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο», είπε χαρακτηριστικά.  Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ΠΑΕ θα πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών και στις ΠΑΕ. Απέφυγε, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com