4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Στο φεστιβάλ, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος το 2016, η χορευτική ομάδα του Μουσείου θα παρουσιάσει τους παραδοσιακούς χορούς που διδάχθηκε στον φετινό κύκλο μαθημάτων με τη χοροδιδάσκαλο Κορίνα Βαρελά.

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το 4ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 (ώρα 20:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας.

Στο φεστιβάλ, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος το 2016, η χορευτική ομάδα του Μουσείου θα παρουσιάσει τους παραδοσιακούς χορούς που διδάχθηκε στον φετινό κύκλο μαθημάτων με τη χοροδιδάσκαλο Κορίνα Βαρελά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους εξής χορούς: Κωνσταντίνος-Γιώργος (συρτά Δράμας), Κοίτα με γλυκιά μου αγάπη (Βώλακας Δράμας), Ένα κι ένα (Σιδηροκάστρου Σερρών), Ζαχαρούλα (βλαχόφωνοι Σερρών), Αντίπερα (βλαχόφωνοι Σερρών), Κάτω στην άσπρη πέτρα (βλαχόφωνοι Σερρών), Ναστρίτζινι (Σέρρες).

Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος, εμπλουτίζοντας το χορευτικό θέαμα με χορούς από όλη την Ελλάδα, τοπικοί σύλλογοι παραδοσιακών χορών και συγκεκριμένα: η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Τήνου με χοροδιδάσκαλο τη Σοφία Λούβαρη, η χορευτική ομάδα «Σπονδή Τηνίων» του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου με χοροδιδάσκαλο τον Ιωάννη Μιχαήλ και οι χορευτικές ομάδες του Ενωτικού Συλλόγου Κώμης-Περάστρας-Μοναστηρίων και του Συλλόγου Σμαρδάκιτου με χοροδιδάσκαλο τον Αποστόλη Αποκρίτσα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου, 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com