Αλλάζουμε δήμαρχο στην Αθήνα ΤΩΡΑ!

Ο Χάρης Δούκας μπορεί ν' αλλάξει την Αθήνα

by Times Newsroom

Του Νίκου Τσούλια

Ένας διάλογος – αποκάλυψη. Ο Χάρης Δούκας παρουσίασε σαφείς και ολοκληρωμένες προτάσεις σε κάθε ενότητα του debate των υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας στην ΕΡΤ. Με τεκμηριωμένο και συγκροτημένο λόγο. Σε δύο μόνο μήνες κατάφερε να αγκαλιάσει τα μεγάλα ζητήματα της Αθήνας, και με την παράταξή του διαμόρφωσε ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Ο κ. Μπακογιάννης, διαρκώς αμυνόμενος, προσπάθησε να υπερασπιστεί το ανύπαρκτο έργο του. Γιατί, ποιο έργο συγκεκριμένα ολοκλήρωσε; Ποιες υποδομές της πρωτεύουσας ενίσχυσε; Ποια κοινωνική πολιτική άσκησε; Ποια αναπτυξιακά μέτρα πήρε; Ποια είναι τα αντιπλημμυρικά έργα του; Τι έκανε για τις υποδομές των σχολείων, που δεν τηρούν τη στοιχειώδη ασφάλεια; Πόσες παιδικές χαρές έφτιαξε εκτός από τη μία που ανέφερε που πήγε ο γιος του;

Ο κ. Μπακογιάννης είναι προφανές ότι «πήρε» τη δημαρχία την προηγούμενη φορά κληρονομικώ δικαίω κάποιων ηχηρών ονομάτων. Δεν παρουσίασε καν στοιχεία – κάποιες αναφορές έκανε για τσιμεντοπάρκα των γνωστών εργολαβιών, που εξαφανίζουν πράσινο και έδαφος. Βολεύτηκε πίσω από γενικολογίες και αοριστολογίες. Διαμόρφωνε ένα δήθεν φιλικό κλίμα του τύπου «ελάτε να τα κάνουμε μαζί»…

Υπάρχει και κάτι άλλο. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν συμπεριφέρθηκαν ως υπάλληλοι της ΕΡΤ αλλά ως υπάλληλοι του κ. Μπακογιάννη. Προσπαθούσαν να του δημιουργήσουν κλίμα ευνοϊκό με έναν χοντροκομμένο και χυδαίο τρόπο. Γιατί τέτοια υποτέλεια; Είχε ανάγκη ο ευνοούμενός τους τη στήριξή τους;

Αυτή δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι εντεταλμένη υπηρεσία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο βασίλειο της δημόσιας τηλεόρασης, είχε βγάλει από τα πριν ανακοίνωση για την ποιότητα και τη «δημοσιογραφική αυτονομία» των συγκεκριμένων ατόμων! Να ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης.

«Ζούλας – Καφαράκης σε διατεταγμένη κομματική υπηρεσία παίζουν το ρόλο τους μια χαρά. Με 550 μονίμους δημοσιογράφους, που έχει η παντέρμη ΕΡΤ, και δεν βρέθηκε ένας που να είναι ικανός να κάνει ερωτήσεις στο Debate των υποψήφιων Δημάρχων στο Δήμο Αθηναίων κλπ κλπ»… Η αναφορά μας σε αυτούς τους τρεις δημοσιογράφους (Γ. Κουβαρά, Μ. Προβατά και Λ. Μπόλα), είναι γιατί επιλέχτηκαν από την Διοίκηση να παρουσιάσουν το μοναδικό Debate αυτή της προεκλογικής περιόδου. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Χάρη κουράγιο.

Λυπηθείτε τους τηλεθεατές της ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της. Σταματήστε να ασελγείτε πάνω της».

Όλο αυτό το γκροτέσκο και κομματικό σκηνικό αποκαλύπτει την κενότητα του έργου του κ. Μπακογιάννη!

Η πρωτεύουσα πρέπει να κλείνει τις πολλές εκκρεμότητες. Να δει το μέλλον. Οι πολίτες της Αθήνας διεκδικούν έργα ουσίας, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και όχι έργα βιτρίνας.

Ο Χάρης Δούκας μιλάει για ανατροπή «παραδείγματος» για αναπτυξιακό πρόγραμμα, για μια Αθήνα ανοιχτή, βιώσιμη, φιλική με συγκεκριμένο σχέδιο δημιουργικότητας και με κοινωνικό πρόσημο.

Ήδη δύο άλλες δημοτικές παρατάξεις στηρίζουν την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα. Δυναμικό ρεύμα καλεί όλους και όλες μας για τη μεγάλη ανατροπή στη ζωή της πόλης!

Αλλάζουμε δήμαρχο στην Αθήνα ΤΩΡΑ!

*Ο Νίκος Τσούλιας είναι Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com