«Ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας»: Η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας για βανδαλισμό μνημείου στην Καλλιθέα

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο των πεσόντων σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα, γράφοντας τη λέξη “Azov” στις πλάκες. 

by Times Newsroom

Το γεγονός προκάλεσε την οργή της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, που σε ανάρτησή της στα social media, κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να κάνουν “ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων”.

Η ρωσική πρεσβεία αναφέρει ότι “οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρό τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν την σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο”.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού. Υστερα από αυτήν την εγκληματική ενέργεια και τις αμέτρητες αποκαλύψεις των κατοίκων της Μαριούπολης και του Ντονμπάς χρειάζονται άραγε επιπλέον αποδείξεις για την ναζιστική φύση του Αζόφ και άλλων παρόμοιων ταγμάτων ακραίων εθνικιστών της Ουκρανίας;”, επισημαίνει και καταλήγει: “Καλούμε τις Ελληνικές Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων”.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com