Απρεπής ο βρετανός πρωθυπουργός – Παρατείνεται η εκεχειρία στη Γάζα

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

by Times Newsroom

Ο απρεπής Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με Μητσοτάκη

  • Βρετανική απρέπεια: Ακυρώθηκε, με πρωτοβουλία και απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Ποιος είναι ο λόγος; Αφορμή ήταν συνέντευξη του κ.Μητσοτάκη στο BBC κατά την οποία ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκλάπησαν και ανήκουν στην Ελλάδα. «Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.
  • Ποια ήταν η ελληνική αντίδραση;  «Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του εκφράζοντας την ενόχλησή του.

Λωρίδα της Γάζας: Η εκεχειρία παρατείνεται

  • Η μεσολάβηση του Κατάρ: Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η εκεχειρία στη Γάζα παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες.
  • «Αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς»: Η παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα είναι «μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς», έστω και αν δεν επαρκεί προκειμένου να προωθηθεί η αναγκαία βοήθεια στους κατοίκους του θύλακα που την χρειάζονται, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
  • Ελεύθεροι ακόμη 11 όμηροι: Στο έδαφος του Ισραήλ βρίσκονται οι 11 όμηροι που απελευθερώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας η Χαμάς, σύμφωνα η διοίκηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF). Πρόκειται για εννέα παιδιά (μεταξύ των οποίων δύο κοριτσάκια ηλικίας μόλις τριών ετών) και δύο γυναίκες που είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Δικαιοσύνη: Ερχονται μεγάλες αλλαγές

  • Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο: Το νομοσχέδιο θα προβλέπει πλήθος παρεμβάσεων, ιδιαιτέρως στην προδικασία, ώστε να κερδίζεται κρίσιμος χρόνος και οι υποθέσεις να δικάζονται εγκαίρως πριν πολυχρονίσουν και οδηγηθούν είτε σε προβληματικές παραγραφές είτε σε κακοδικίες.
  • Η «ποινική συνδιαλλαγή»: Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται η έννοια της «ποινικής συνδιαλλαγής», σύμφωνα με την οποία ο τελών υπό κατηγορίες κατηγορούμενος, κατά την προδικασία ακόμη, θα μπορεί να αποδεχθεί τη διάπραξη του αδικήματος και να προτείνει την κατ’ αυτόν δέουσα ποινή. Κατόπιν είναι θέμα του εισαγγελέα που διενεργεί την ανάκριση να την αποδεχθεί, να την επαυξήσει ή να την απορρίψει και να παραπέμψει την υπόθεση σε δίκη.
  • Αυστηρότερε ποινές για τροχαία και ενδοοικογενειακή βία: Οδηγός που σκοτώνει κάποιον εξ αμελείας με το αυτοκίνητό του και με δική του υπαιτιότητα λόγω μέθης, υπερβολικής ταχύτητας και παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη πλέον θα φυλακίζεται. Στην αυτή λογική το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρότερες ποινές και ειδικές προβλέψεις για τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Νέα κακοκαιρία «εξπρές»

  • Πόσο θα διαρκέσει; Βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται για σήμερα Τρίτη (28/11) με την κακοκαιρία να επιμένει έως και την Τετάρτη.
  • Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν; Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη.
  • Επιστρέφει η ζέστη: Από την Πέμπτη σύμφωνα με τους μετεωρολόγους προβλέπεται θερμή εισβολή η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Αθλητικά

  • Οι αντίπαλοι: Η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αίγυπτος θα είναι οι πρώτοι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των Ανδρών στον Α’ όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στη χώρα μας (ΣΕΦ).
  • Το δύσκολο μονοπάτι: Εάν νικήσει αυτά τα δύο παιχνίδια και βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου που οδηγούν στα ημιτελικά, τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο αφού στην τετράδα θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σλοβενία, Κροατία και Νέα Ζηλανδία, που θα παλέψουν για τις δύο πρώτες θέσεις του Β’ ομίλου. Τα πάντα θα κριθούν στον τελικό της 7ης Ιουλίου στο ΣΕΦ, όπου οι νικητές των δύο ημιτελικών θα «κονταροχτυπηθούν» για το «εισιτήριο» που θα τους στείλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
  • Στον Ολυμπιακό ο Πετρούσεφ: Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός τάραξε τα μπασκετικά νερά καθώς ανακοίνωσε την προσθήκη του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Σέρβος σέντερ επιστρέφει στα ευρωπαϊκά παρκέ μετά τη σύντομη θητεία του στο ΝΒΑ, υπογράφοντας με τους «ερυθρόλευκους» τριετές συμβόλαιο συνεργασίας (μέχρι το 2026).

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com