Blank Wall Gallery Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του Βαγγέλη Βασαλάκη “Κάκτοι και Παχύφυτα”

Στόχος της αποτύπωσης αυτής είναι να αποκαλύψει μία πλευρά του μυστηριακού κόσμου που διαβλέπει σε πολύ κοντινή προσέγγιση αυτών των μορφών ζωής και, ταυτόχρονα, τον κίνδυνο με τον οποίο μια οντότητα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη όσο πιο πολύ πλησιάζει αυτόν τον ιδιαίτερο κόσμο.

by Times Newsroom

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει έργα του φωτογράφου και δασκάλου φωτογραφίας Βαγγέλη Βασαλάκη. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει είναι όλες ασπρόμαυρες, τραβηγμένες με αναλογική μηχανή και έχουν ως θέμα τους κάκτους και τα παχύφυτα.

Η πρώτη κοντινή επαφή του Βαγγέλη με τους κάκτους και τα παχύφυτα, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1980, είχε ένα είδος μυστικιστικής χροιάς. Από τότε, κάθε φορά που παρατηρούσε από κοντά αυτές τις μορφές ζωής διαισθανόταν μία ανεξήγητη διακοπή της χρονικής ροής και αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι τώρα.

Όσο πιο κοντά πλησιάζει τους κάκτους και τα παχύφυτα τόσο πιο πολύ ανακαλύπτει μια βαθύτερη αλήθεια, η οποία υπερβαίνει τις πτυχές της ροής του χρόνου και αναδύει μια ιδιοσυγκρασιακή τοπογραφία, ένα μυστήριο που εκτυλίσσεται και αποκαλύπτει μια απόκοσμη, υπερβατική πραγματικότητα που αν θα μπορούσε να της δώσει όνομα, αυτό θα ήταν Πάντα.

Η ατμόσφαιρα που απεικονίζεται εδώ είναι μία μόνο εκδοχή από τις πολλές που του εγείρουν οι κάκτοι και τα παχύφυτα. Αποφεύγοντας τη φυτολογική καταγραφή, με μινιμαλιστικό τρόπο και noir αισθητική προσπαθεί να αποτυπώσει επάνω στο λεπτόκοκκο ασπρόμαυρο φιλμ μια τοπογραφία συμβολιστικού χαρακτήρα, με όσο το δυνατόν πιο λίγα και απαραίτητα στοιχεία.

Στόχος της αποτύπωσης αυτής είναι να αποκαλύψει μία πλευρά του μυστηριακού κόσμου που διαβλέπει σε πολύ κοντινή προσέγγιση αυτών των μορφών ζωής και, ταυτόχρονα, τον κίνδυνο με τον οποίο μια οντότητα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη όσο πιο πολύ πλησιάζει αυτόν τον ιδιαίτερο κόσμο.

Ο Βαγγέλης είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρίας Κάκτων και Παχυφύτων από το 1989, ενώ στο παρελθόν έχει υπάρξει μέλος της Αμερικάνικης Εταιρείας Κάκτων και Παχυφύτων καθώς και της Ελληνικής Εταιρίας Κάκτων και Παχυφύτων.

(Μετά το πέρας της έκθεσης τα έργα θα τεθούν προς πώληση με τη μορφή NFTs στην πλατφόρμα OpenSea).

  • Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 12 Μαΐου, 20:00
  • Blank Wall Gallery
  • Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη
  • [p]+30.211.4052.138 [m]+30.694.3868.124
  • www.blankwallgallery.com
  • Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος, Βαγγέλης Βασαλάκης
  • Διάρκεια έκθεσης: Από 12 Μαΐου έως 17 Μαΐου 2023

Web: www.vassalakis.gr
email: [email protected]
Facebook: Vangelis Vassalakis
OpenSea: Vangelis_Vassalakis

  • Είσοδος Ελεύθερη
  • Ωράριο Λειτουργίας:
  • Δευτέρα – Τρίτη
  • Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 21:30
  • Σάββατο: 12:30 – 14:30

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com